Afbeelding
Veluwse Trailrun

Loop mee met de Veluwse Trailrun

Routes-en-arrangementen

ERMELO Rondom het in 1923 ontdekte Romeins Marskamp op de Ermelosche Heide van de Veluwe hangt magie! De Veluwse Trailrun laat u kennismaken met dit prachtige gebied. De eerste Trail-kilometers gaan over de Ermelosche Heide met daarna een grote lus door het oudste bos op de Veluwe, het Speulder- en Sprielderbos (”het bos met de dansende bomen”) en langs tientallen grafheuvels van duizenden jaren oud.

Het is nog even weg - de TrailRun vindt plaats op zaterdag 3 september - maar de inschrijving start op 1 februari 2022. En ook dit jaar is er een maximaal aantal aan deelnemers om de charme van dit hardloopevenement te behouden. VOL is dus ook echt VOL. Er zijn verschillende afstanden waaruit gekozen kan worden. Zo kun je 13, 21 of 30 kilometer lopen. Voor wandelaars is er een 13 kilometerlange TrailWalk. De TrailWalkers vertrekken vanaf het Traildorp nadat alle TrailRunners zijn vertrokken. Zij volgen de volledig uitgepijlde Trailroute van 13km over de Ermelosche Heide en door het Speulder- en Sprielderbos. Start/finish zijn nabij de Leuvenumseweg op de Ermelosche Heide te Ermelo.  

Een bijzondere activiteit is de Reekalf G-Trail van 1 km. Deelname hieraan is gratis en bedoeld voor verstandelijk (beperkten) en hun begeleider(s). Zij worden ontvangen in een speciaal  gedeelte van het Traildorp. Aldaar krijgen ze hun startnummer en T-shirt. Na de finish krijgen de deelnemers bij terugkomst een lunchpakketje.  

Meer info op www.veluwsetrailrun.nl 

advertentie
advertentie
advertentie