Afbeelding
Wisenten op de Veluwe

Een BISONdere excursie

Excursies

KOOTWIJK Wisenten op de Veluwe ? Jazeker! Dit imposante neefje van de Amerikaanse bison is enige jaren terug uitgezet op het terrein van Staatsbosbeheer bij Radio Kootwijk. Ze grazen in open valleitjes en nemen graag een zandbad in de open vlakte. Met een lengte van bijna 3 meter zijn het flinke dieren en niet voor niets de grootste landzoogdieren van Europa.

Lijkt het je leuk om het leefgebied van de wisenten te bezoeken? Dat kan! Met een beetje geluk kun je de Veluwse Wisenten live zien. De wandelexcursie is een flinke wandeling vanaf Vakantiepark de Berkenhorst naar het gebied. Hier wordt ge speurd naar de wisenten, waarna weer teruggewandeld wordt. Totaal loop je ca 4 uur door (soms) mul zand. Bij een fiets/wandel excursie fiets je naar het wisentgebied (zo’n vier kilometer) en maakt daar een wandeling van circa 2,5 uur waarna weer teruggefietst wordt. Tijdens de excursie is de kans groot dat er ook ander wild gezien wordt zoals de veel voorkomende wilde zwijnen en edelherten. Je wordt geadviseerd om zelf iets te eten en te drinken mee te nemen.

Wat:        Wisent-exursie
Waar:        vanaf de Berkenhorst, Kerkendelweg 30
Wanneer:        iedere zo. om 10 uur; op aantal data ook middagexcursies
Prijs:        € 15,-- p.p. (bij de fietsexcursie € 3,50 korting als men met de eigen fiets komt) Vroeg reserveren is raadzaam.
Info:        www.wisentopdeveluwe.nl

advertentie
Afbeelding
VELUWSE HANZESTORIES - EEN TIJDREIS OP DE FIETS EN TE VOET 22 mrt, 11:41
Afbeelding
Een BISONdere excursie 19 mrt, 10:08
Afbeelding
Stadswandeling Apeldoorn 19 mrt, 10:01
Afbeelding
Zandsculpturen Garderen brengt boeken tot leven 5 mrt, 12:06
advertentie
advertentie