Afbeelding
Wandelen met gids in Apeldoorn

Stadswandeling Apeldoorn

Excursies

APELDOORN Iedere zondagmiddag kun je mee met een gids door hartje Apeldoorn. De gids vertelt over de geschiedenis van Apeldoorn, onder andere wat de komst van de spoorlijn betekende voor Apeldoorn, hoe dit kleine dorpje totaal veranderde in een woonplaats van allure met mooie villawijken, parken, chique winkels in de Hoofdstraat. Er wordt gelopen vanuit de Hoofdstraat naar het Oranjepark, waar wordt verteld over de stadse ontwikkeling, de invloed van de Oranjes op Apeldoorn, wat van der Houven van Oord, projectontwikkelaar avant la lettre, voor Apeldoorn betekende en naatuurlijk komen ook de grote Apeldoornse architecten Henk en Chris Wegerif uitvoerig aan de orde. 

Het startpunt van de wandeling is de hoek Hoofdstraat/ Deventerstraat vóór de juwelierszaak. De wekelijkseexcursie begint om 14 uur. De wandelingen wordt wekelijks gehouden op de zondagen t/m 27 oktober 2024.

De kosten voor de wandeling bedragen €5,-- per persoon, contant af te rekenen bij de gids. (Kinderen 6 t/m 12 jaar €2,--). Tijdsduur ± 1,5 uur. Het is niet nodig om zich tevoren aan te melden voor deze wandelingen.

Voor nadere informatie over al onze wandelingen: www.apeldoornsgidsencollectief.nl

advertentie
Afbeelding
VELUWSE HANZESTORIES - EEN TIJDREIS OP DE FIETS EN TE VOET 22 mrt, 11:41
Afbeelding
Een BISONdere excursie 19 mrt, 10:08
Afbeelding
Stadswandeling Apeldoorn 19 mrt, 10:01
Afbeelding
Zandsculpturen Garderen brengt boeken tot leven 5 mrt, 12:06
advertentie
advertentie