Afbeelding
Go Barneveld

Culinaire autoroute op 2e Pinksterdag

Routes-en-arrangementen

BARNEVELD Vijf  veluwse toprestaurants verzorgen op Tweede Pinksterdag, maandag 24 mei, een culinaire autoroute over de Veluwe van ca. 75 kilometer. Deelnemers krijgen bij vijf stops elke keer een gang van een compleet diner en ontdekken de mooiste plekjes in de regio. Jesse Madern, de Barneveldse horecaondernemer van Restaurant Madern, is enorm enthousiast over ‘Veluws Toeren en eten’. Tweede Pinksterdag is de aftrap van de eerste rit.

Madern wil het liefst zijn gasten in het Barneveldse restaurant uitnodigen, maar nu dat niet gaat, doet hij er alles aan om mensen culinair te verwennen. Zo was hij een van de eerste ondernemers die de culibox in het leven riep tijdens de eerste lockdown. ,,En ‘Veluws Toeren en eten’ past daar prachtig bij. Ik ben heel blij met dit initiatief!” De route start bij kasteel Cannenburgh in Vaassen. Daar krijgen de deelnemers een routebeschrijving met stempelkaart en het eerste gerecht. Vervolgens rijden ze via een fraaie route door het Veluwse landschap met z’n kleine dorpjes, bos en hei en langs oude boerderijen.

Inmiddels loopt de Veluwe vol met vakantiegangers. Met ‘Veluws Toeren en eten’ kan iedereen zien hoe mooi het er is en tegelijkertijd ervaren wat de horeca culinair te bieden heeft. Na de eerste tour op 24 mei, zullen er nog vele volgen. Actuele data zijn te vinden op de website www.veluwstoeren.nl. De route gaat van Vaassen via Vierhouten, Hoog Soeren, Kootwijk, Barneveld naar Nijkerk. Bij ieder restaurant wordt er een gang uit het menu aangereikt. Om het coronaproof te houden kan dit worden genuttigd in de auto of men kan stoppen op een mooi plekje onderweg.

Ook Tourist Informatie Go Barneveld is blij met dit initiatief. ,,Fijn dat er weer gewerkt wordt aan leuke evenementen. Zowel voor inwoners uit de regio als voor vakantiegangers,’’ meent Wilco de Jong van Go Barneveld. ,,Wij zullen ons best doen om van dit evenement een succes te maken voor de horeca, die hebben het afgelopen jaar al genoeg voor hun kiezen gehad. Dus hoe mooi zou het zijn wanneer veel gasten de horeca weer weten te vinden. En daarbij helpt Veluws Toeren en eten ook.’’

Wie een jaar geleden had gezegd dat dineren in de auto een uitje was, werd waarschijnlijk hard uitgelachen. Maar corona heeft in die zin veel veranderd. Met het totaalconcept wil de organisatie gasten compleet verwennen en ontzorgen. Daarbij kom je op bijzondere plekjes en maak je kennis met verschillende restaurants. De deelnemende ondernemers halen alles uit de kast om een prachtig visitekaartje af te geven.

In Vaassen starten de deelnemers dus bij Restaurant Bij Maarten in ’t Koetshuis, in het ‘koninklijke’ Hoog Soeren wordt gestopt bij Restaurant No 15 van Lea en Jesse van Weezel voor een heerlijke soep. Daarna gaat de toer verder via de Asselse Heide naar Kootwijk. Middenin het kleine dorpje staat het historische Gasterij ’t Hilletje van Thom Morsink, hier ontvangen de gasten een voorgerecht. Vervolgens leidt de route naar Restaurant Madern van Jesse Madern in Barneveld waar het hoofdgerecht wordt geserveerd en de tour eindigt in Nijkerk bij restaurant Moeke. De culinaire toertocht wordt hier afgesloten met een verrassend dessert. Er wordt gestart in tijdsblokken. Reserveren kan via info@veluwstoeren.nl . Deelname kost € 57,50 per persoon. Eventuele dieetwensen kunnen worden doorgegeven bij aanmelding.

Afbeelding
advertentie
advertentie
advertentie