De leukste klimbossen vind je op de Veluwe
De leukste klimbossen vind je op de Veluwe klimbos

De allerleukste buitenactiviteiten

Dierentuinen-en-attracties

VELUWE Waar kun je beter naar buiten dan op de Veluwe. We hebben zes bijzondere outdoor-tips voor u verzameld.

1) Ballonvaren boven de Veluwe Beleef de Veluwe eens vanuit de lucht. Wat is er leuker dan een ballonvaart. Een onvergetelijke ervaring voor jong en oud. Boek bijvoorbeeld eens een privé-ballonvaart bij Ballonteam Wessel (www.ballonweb.nl / www.wesselsballooning.nl).

2) Kidscross Scherpenzeel Van zonsopkomst tot zonsondergang kunnen kids van 4 – 12 jaar dagelijks terecht op het kidscrossparcours aan de Willaerlaan. Ouders mogen meefietsen, maar kinderen hebben altijd voorrang. Entree is gratis. Wel zelf zorgen voor crossfiets én helm. (www.kidscross.nl)

3) Klauteren in een klimbos Waar anders dan op de Veluwe vind je verschillende Klimbossen? Voor pubers – én hun ouders – een heerlijke adrenaline-kick. Bijvoorbeeld in Garderen (www.klimbosgarderen.nl), Apeldoorn (www.klimbos. nl/klimbos-apeldoorn), Harderwijk (www.klimbosharderwijk.nl) of Ermelo (www.klimbosermelo.nl)

4) Ontdek een kinderbelevingspad Laat je uitdagen door de natuur en word een echte natuurvorser. rondom Epe zijn drie kinderbelevingspaden uitgezet van elk 3km. De Zwijnenroute, de Hertenroute en de Vogelroute.De VVV verkoopt een belevingspakket om het nog leuker te maken. (www.vvvepe.nl)

5) Bezoek de Bostoren De Bostoren is een klim van 235 treden. In de toren zelf is van alles te beleven; een wand met nestkasten en een ijzingwekkend klimnet. Eenmaal op de top word je beloond met een prachtig uitzicht. Beklim de 40 meter hoge Bostoren en ontdek het met eigen ogen! (www.schovenhorst.nl/bostoren)

6 Blote-voeten-pad In Twello vind je een bijzonder pad. Dit loop je op je blote voeten. Ervaar het zelf! (www. hofvantwello.nl/blotevoeten)

advertentie
advertentie
advertentie