Afbeelding
't Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen

‘t Veluws Zandscultpurenfestijn

Exposities

GARDEREN Afgelopen jaar is het ’t Veluws Zandsculpturenfestijn door ANWB-leden verkozen tot het op één na leukste uitje van Gelderland. Dus… laat je verrassen en beleef een leuk dagje weg! Op het terrein van ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen zijn zowel binnen als buiten heel veel zandsculpturen te bewonderen, van groot tot klein. Naast belangrijke veldslagen uit de Tweede Wereldoorlog, zoals de ‘Slag om Arnhem’ en ‘D-Day’, komen ook de bevrijding, het leven van Anne Frank, onze verzetshelden, de spotprenten, Radio Oranje en het Koningshuis volop aan bod.

Groots is het bouwwerk waarin de aanval op Pearl Harbor is uitgebeeld (maar liefst 11 meter lang en bijna 5 meter hoog!) Klein zijn de honderden, handgemaakte miniaturen die je kunt zien in de expositieruimte. De zandkunstenaars hebben 7 diorama’s ofwel ‘kijkkasten’ gemaakt waarin allerlei situaties en gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog driedimensionaal worden uitgebeeld. Van gebouwen en straten van zand tot figuurtjes die perfect in hun omgeving opgaan, alles is zeer realistisch en gedetailleerd nagemaakt op een schaal van 1:5. Eén ding is zeker, je blijft kijken en ontdekt steeds weer wat nieuws!

Het park blijft open tot en met eind oktober 2021. Op zondag is het park gesloten. De verkoop van tickets vindt plaats via www.zandsculpturen.nl. Hierbij kun je ook je verwachte aankomsttijd aangeven. Op deze manier wordt het toegestane maximaal aantal bezoekers per uur bewaakt. Na het bezoek is het heerlijk toeven op het terras of kun je een kijkje nemen in de Beeldentuin. Op ruim 3000 vierkante meters vind je hier prachtige beelden en tuindecoraties.

Wat:        Veluws Zandsculpurenfestijn
Waar:        Oude Barnevelderweg 5,Garderen
Wanneer:        ma. t/m za. 10 - 17.30 uur
Entree:        t/m 5 jaar: gratis; 6 t/m 12 jaar: € 5,--; volw. € 10,--
Info/:        www.zandsculpturen.nl
reserveren

advertentie
advertentie
advertentie