Afbeelding
Apeldoorns Gidsens Collectief

Wandelingen in Apeldoorn

Excursies

APELDOORN Het Apeldoorns Gidsen Collectief heeft haar begeleide wandelingen in het centrum van Apeldoorn weer opgestrat. Op zondag 3 oktober is de eerste centrumwandeling. Startpunt is op de hoek van de Hoofdstraat en de Deventerstraat, vanaf het pleintje vóór juwelier van Hell. 

Het AGC gaat ook door met de succesvolle wijkwandelingen. Op zaterdag 2 oktober is de wandeling door de Metaalbuurt aan de beurt. Startpunt is het Bronspark, aan de Tinweg / hoek IJzerweg.

Op zondag 3 oktober wandelt het AGC ook op het voormalige Zwitsalterrein. Startpunt is de Ingang Noord aan de Vlijtseweg, tegenover de Laan van Kerschoten.

Voor alle drie wandelingen geldt:

Starttijd: 14:00 uur;

Duur: ca 1,5 uur;

Kosten: 5 Euro p.p.

Aanmelden (minimaal 1 dag vooraf) is noodzakelijk via: info@apeldoornsgidsencollectief.nl

Bij de centrumwandeling laat de gids u kennismaken met de geschiedenis en de architectuur van Apeldoorn. Eind 19e eeuw maakte Apeldoorn een ware metamorfose en een sterke groei door van een boerendorp naar een stad van betekenis. De gids neemt u mee naar interessante plekken in het centrum en vertelt over vroeger en nu.

De Metaalbuurt is eén van de best bewaarde tuindorpen in Nederland. Het is in 1918 onder architectuur gebouwd voor de Apeldoornse arbeiders en is een beschermd stadsgezicht. Zo’n 20 jaar geleden is het gerestaureerd naar de oorspronkelijke stijl en is het nu een geliefde woonwijk.

Op het Zwitsalterrein wordt het verhaal verteld van een ambitieuze apotheker, die zijn bedrijf liet uitgroeien tot wereldformaat. Inmiddels worden de kantoren, fabriekshallen en laboratoria gebruikt door diverse bedrijven en sportieve organisaties. Ook vinden er talloze evenementen plaats.

De wandelingen zijn onder voorbehoud van de regels van het RIVM.

Meer informatie vindt u op www.apeldoornsgidsencollectief.nl.

advertentie
advertentie
advertentie