Trailrun, zaterdag 3 september
Trailrun, zaterdag 3 september

Veluwse NERO Trailrun

Evenementen-en-activiteiten

ERMELO- De ‘gelukkigste plek van Nederland’ is volgens een recent onderzoek onder Nederlanders de ‘Veluwe’. Hoe mooi kan het zijn om daar dan ook nog sport te mogen bedrijven, aldus Gerard Peek (organisatie). Vele inschrijvers van de Veluwse Trailrun zijn het hier blijkbaar mee eens! Niet alleen uit de directe omgeving, maar ook uit het hele land komen vele Trailers zaterdag 3 september naar de mooie achtertuin van Ermelo. De inschrijving is reeds gesloten.

Nieuwe Traildorp bij Defensie

Na jaren, met de Veluwse NERO Trailrun onderdak te hebben gehad bij de Schaapskooi Ermelo, is de trailrun dit jaar uitgeweken naar een nieuwe lokatie. Er wordt gestarten en gefinisht bij een nieuw op te bouwen outdoor Traildorp achter de Kazerne van Defensie aan de Leuvenumseweg midden in het bos tegen de Ermelosche Heide.

Trail parkoers

De uitgepijlde Veluwse Trailrun gaat na de start over de Ermelose Heide en daarna door het ‘koele’ Speulder- en Sprielderbos (bos met de dansende bomen) op de Veluwe. Alle deelnemers kunnen tevens, via een toegstuurde link, een GPX-bestand downloaden voor hun sporthorloge om zodoende ook het parkoers te kunnen volgen. 

Gratis vervoer pendelbussen

Net als voorgaande jaren probeert de organsatie ook dit jaar weer in een zo’n duurzaam mogelijk evenement te investeren. Zo wordt gestimuleerd om het parkeren, nabij start/finish, zoveel mogelijk te beperken. De reden voor duurzaamheid is dat de Veluwe momenteel flink onder de ‘stikstofuitstoot’ lijdt. Wil je van de natuur en trailsport kunnen blijven genieten dan kna iedereen daar zo een steentje in bijdragen! Er zijn  voldoende evenement-busssen vanaf NS-Ermelo naar het Traildorp ingezet.   

 

advertentie
advertentie
advertentie