Bosbad Historie
Bosbad Historie Bosbad Putten

Bosbad Putten in 70 jaar van zwembad tot subtropisch zwemparadijs

Wellness

PUTTEN – Subtropisch Bosbad Putten bestaat 70 jaar in 2019. Op 24 mei 1949 dook de eerste zwemmer het water in, tientallen miljoenen badgasten zouden volgen. In de loop van zeven decennia is Bosbad Klein Zwitserland, zoals de naam oorspronkelijk luidde, uitgegroeid tot zwem- en wellnesscomplex dat op enkele feestdagen na iedere dag geopend is. Het jubileum wordt van maandag 29 april tot en met vrijdag 3 mei uitgebreid gevierd met een feestweek: “Het grootste zwemfeestje van Nederland”.

Bosbad Putten is een initiatief van een aannemer en een tegelzetter. De ondernemers G. Knoppert en A. de Bruin vonden inspiratie bij Boschbad Apeldoorn en wilden een dergelijke voorziening in Putten. Dat ging niet helemaal vanzelf, maar in juni 1948 begon de bouw van een buitenzwembad in de bossen buiten Putten. Knoppert tekende voor de naam: Bosbad Klein Zwitserland. Als snel vond een stoet zwemmers uit de regio en toeristen op de Veluwe de weg naar het bosbad.

Uitbreidingen

In 1976 vond de eerste ingrijpende vernieuwing van Bosbad Putten plaats. Naast het buitenbad werd een binnenbad geopend. Het 25-meterbad maakte het mogelijk om in ieder jaargetijde de deuren te openen. Ruim 20 jaar later vond de uitbreiding met het subtropische gedeelte plaats en kreeg het recreatief zwemmen een extra dimensie. De spectaculaire glijbaan is in 2009 aan het zwembad toegevoegd, net als een zogenaamd doelgroepenbad. Dit laatste biedt het zwembad alle mogelijkheden voor bijvoorbeeld aquaspinning, aquafitness en andere watersporten. Inmiddels liggen er plannen voor uitbreiding met een wildwaterbaan op de tekentafel. De realisatie daarvan is gepland voor 2020.

Zwemfeest

Het jubileum is aanleiding voor wat Bosbad Putten “Het grootste zwemfeestje van Nederland” noemt. Van maandag 29 april tot en met vrijdag 3 mei staan er voor jong en oud activiteiten op de planning. In deze week gaat om te beginnen het buitenbad weer open. Op maandag zijn de baden gevuld met spelattributen, op dinsdag is er een mudrun en op woensdag de traditionele Speldag voor kinderen. Deze wordt samen met Jong Putten georganiseerd. Donderdag 2 mei zijn er activiteiten gericht op senioren. Op vrijdag 3 mei sluit het zwembad om 16.30 uur en is er van 17.00 tot 19.00 uur een receptie. Daar zijn ook vaste zwemgasten van Bosbad Putten welkom. Zij kunnen zich aanmelden via een mail naar receptie@bosbadputten.nl. Informatie over het jubileum is ook te vinden op www.bosbadputten.nl/70jaar.

advertentie
advertentie
advertentie