Hanze fietsroute, Speulderbos / Solse Gat
Hanze fietsroute, Speulderbos / Solse Gat © Photography Jurjen Drenth

Van papierkunst tot Hanze fietsroute

Routes-en-arrangementen

De Veluwe is ontzettend veelzijdig en het aanbod aan musea, attracties en natuur om te ontdekken is groot. Of je nou op zoek bent naar iets om te doen met het hele gezin of gezellig met z’n tweeën, er is voor ieder wat wils. Om het je makkelijk te maken geven we je hierbij een aantal tips voor een dagje uit op de Veluwe.

De vele verhalen van de Eusebius

Stap bij de Eusebiuskerk in Arnhem vijfhonderd jaar terug in de tijd. In een spannende route door de kerkzaal én de grafkelders maak je kennis met de mensen van toen. Van het verhaal van de Slag om Arnhem tot helemaal terug naar de middeleeuwen. In de kerk vind je oude schatten maar is er ook sensatie: hoog aan de toren zijn er namelijk twee balkons, helemaal van glas! Voor het allerbeste uitzicht over Arnhem én de beste selfiehotspot van de stad. Durf jij?!

Fietsroute: Van Hanze ambacht tot Hanze mysterie

Wil jij de fascinerende wereld van de Hanze als reizende koopman ontdekken? Maak je dan klaar voor deze avontuurlijke fietstocht van 23 kilometer door de ommelanden. Op de route ontmoet je diverse personages met ieder hun eigen verhaal. Je luistert naar verhalen van oude geesten maar gaat ook zelf in actie komen. Ontdek in Ermelo het verhaal achter de dansende bomen en de reden waarom de aarde een heel klooster verzwolg! De route is te volgen via een handige web app en heeft Landgoed Schovenhorst als startpunt.  Dus spring op je fiets en ga op zoek naar de verborgen verhalen en mythes die deze streek te bieden heeft.

Eusebiuskerk, fotograaf Ruden Riedens-Rothuizen
Wandelen op de Noorderheide
advertentie
advertentie
advertentie