Afbeelding
LTO

Fietstocht en Picknick, ‘Kijken bij de boer’

Routes-en-arrangementen

SCHERPENZEEL/NIJKERK/HARSKAMP Jaarlijks organiseert LTO fietstochten voor belangstellenden. Dit jaar zijn deze anders vormgegeven vanwege Corona. Van 19 juli tot 3 september is het mogelijk om gratis drie verschillende fietsroutes te downloaden op www.kijkenbijdeboer.nl. De boerderijen zijn niet fysiek te bezoeken. Maak digitaal kennis met de boerderijen door de QR-code op het informatiebord aan de weg te scannen. De fietstochten zijn ongeveer 25 kilometer lang en geschikt voor alle leeftijden!

Op 29, 30 en 31 juli organiseren Vallei Boert Bewust en LTO Gelderse Vallei in samenwerking met haar leden deze fietstocht met als extra activiteit een picknick in Scherpenzeel, Nijkerk en Harskamp. Op drie van deze bedrijven wordt lunch, ijs en een drankje aangeboden. Aanmelden en afrekenen via de website van Vallei Boert Bewust is verplicht. deelname kost €15,- en voor kinderen €5,-. Jonge kinderen die geen gebruik maken van een lunchpakketje mogen gratis mee.

Deelnemers mogen tussen 10.00 en 11.00 uur beginnen op de startlocatie. Onderweg wordt er koffie, lunch en een ijsje aangeboden op verschillende locaties. Neem zelf een kleedje mee voor de lunch. De fietstocht en de picknick voert langs verschillende agrarische bedrijven, met melkvee, legpluimvee en varkens. ook zijn de bedrijven met opfokleghennen, scharrelkuikens, kalveren en vleesvee van de partij. Naast de veebedrijven zijn ook een eierpakstation, loonwerkbedrijf en boerderijwinkel in de route opgenomen.

Tot besluit

‘Boeren en tuinders organiseren deze zomer op vele plekken in Nederland activiteiten voor iedereen, van jong tot oud.? Met deze activiteiten zoeken boeren en tuinders op een positieve manier de verbinding met de samenleving.’?

Deze zomereditie is een initiatief van LTO Noord, Boert Bewust, ZLTO en Team Agro NL. Boeren en tuinders zorgen dagelijks voor ons eten en drinken en dat we kunnen genieten van bloemen en planten in en rondom het huis. Zij werken aan het landschap, een mooie groene leefomgeving, versterking van biodiversiteit en duurzame energie én bieden recreatiemogelijkheden aan voor plezier in eigen land en omgeving.?

De picknick en fietstocht wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank en Unive.

advertentie
advertentie
advertentie