Afbeelding
Nunspeet Uit de Kunst

Eens een andere wildwandeling dit weekend ?

Routes-en-arrangementen

VIERHOUTEN Kunst van hout? Jazeker! In Vierhouten heeft Sander Boom, verschillende prachtige houtsculpturen gemaakt. Sander Boom is een befaamd wood- en ijscarver en won al verschillende keren de titel Nederlands Kampioen Sculptuurzagen. Het begon allemaal met het statige en indrukwekkende houten hert, dat voor Dorpshuis in Vierhouten staat te pronken. Kom je vanaf Elspeet Vierhouten binnenrijden, dan sta je oog in oog met dit bijzonder eedelhert. Maar alleen het gewei is echt, want dit naar ware grootte gemaakte prachtbeest is verder geheel van hout. Inmiddels zijn er in en rond Vierhouten een tiental houten kunstwerken te zien. En niet alleen wild, zoals het edelhert, of het wild zwijn, maar ook het schattig brutale roodborstje, de imposante Schotse Hooglander en het zeldzame Vliegende Hert kun je tegenkomen. In het echt, of als houten replica. De meeste houten dieren staan bij een horecagelegenheid en hebben een bijzondere link met hun locatie. Wil jij ze ook allemaal bekijken? Ga dan op expeditie langs de houten kunstwerken door het dorp Vierhouten. Mocht je onderweg trek krijgen of zin in een drankje, dan is een lekker adresje in ieder geval zeker in de buurt!

Het edelhert, de trots van Vierhouten

Aan de Elspeterbosweg 26 tref je een houten replica aan van het edelhert. In hout én in het echt een imposante verschijning. De meeste kans op een ontmoeting met het levende edelhert maak je in de vroege ochtend of net voor zonsondergang. 

Na de eland is het edelhert het grootste Europese hert en daarmee het grootste hert van ons land. Qua grootte is het edelhert te vergelijken met een paard; de schofthoogte ligt tussen de 100 en de 140 cm. Het mannetjes edelhert noemt men een ‘Hert’ en deze heeft een gewicht van 90 tot 190 kg. Het vrouwtje weegt tussen de 70 en 120 kg en noemt men een ‘Hinde’. De vacht van het edelhert is ‘s zomers roodbruin (hier komt de naam ‘roodwild’ vandaan) en ‘s winters grijsbruin. Rond Vierhouten leven vele edelherten. In de vroege herfst kun je overal het burlen horen! . De beelden zijn allemaal door Sander Boom, woodcarver en ijscarver.

Elspeterbosweg 26, 8076 RC VIERHOUTEN, NL

Houtsculptuur hertDorpshuisKever

advertentie
advertentie
advertentie