Afbeelding
Tentoonstelling Vrijheid Blijheid

Vrijheid Blijheid

Musea

ERMELO Vrij zijn en je vrij voelen is geen vanzelfsprekendheid. Dat hebben we afgelopen jaar gemerkt tijdens de wereldwijde pandemie. Germa Greving, museumdirecteur van het Pakhuis in Ermelo zegt: ,Hierdoor werden we ons ook sterker bewust van de waarde van onze vrijheid. Maar wát je precies waardeert en wanneer, dat verschilt per persoon en per moment.” In Nederland vieren we de vrijheid ieder jaar op 5 mei. Vanaf 1946 was dat vooral om de Bevrijding te vieren, het einde van de Tweede Wereldoorlog. Greving: ,,Nu staan we veel meer stil bij het algemene belang van vrijheid en proberen we te bedenken wat het voor anderen in de wereld betekent om onvrij te zijn.” Dat is ook de aanleiding voor de nieuwe tentoonstelling.

Tot slot zijn er ook de aangrijpende verhalen van mensen die hun vrijheid verloren, maar ook hervonden hebben. In Ermelo zijn mensen komen wonen die op zoek zijn gegaan naar vrijheid in een ander land dan ze geboren zijn. Vrijheid om te kunnen zeggen wat ze denken, om te zijn wie ze willen zijn, of om te kunnen leven zonder angst.

In samenwerking met Chr. College Groevenbeek en Stichting Ermelo’s Kunstcollectief kunnen bezoekers ook genieten van de inspiratie die het thema vrijheid in de kunst oplevert. In wisselende samenstelling zijn werken te bekijken die verschillende kanten van het thema vrijheid belichten. Daarnaast kan ook elke bezoeker een eigen teken van vrijheid achterlaten in Het Pakhuis. We vullen het museum met ‘vrije vogels’ die zich grenzeloos over de wereld kunnen bewegen. Samen vieren we de herwonnen vrijheid na lange periodes van lockdown en eenzaamheid.

Wanneer

Elke zaterdag t/m 1 juni 2022, 10.30 - 16.30 uur

Prijzen

Volwassenen€ 4,50Kinderen€ 2,75 4 t/m 13 jaarVolwassenen € 4,50

Kinderen 4 t/m 13 jaar € 2,75 

advertentie
Afbeelding
De Veluwe komt op stoom 24 mrt, 15:15
Afbeelding
Een BISONdere excursie 19 mrt, 10:08
Afbeelding
Stadswandeling Apeldoorn 19 mrt, 10:01
Afbeelding
Zandsculpturen Garderen brengt boeken tot leven 5 mrt, 12:06
advertentie
advertentie