Afbeelding

Flipje & Streekmuseum

Musea

Eén van de iconen van Gelderland is Flipje. Alhoewel net buiten de Veluwe is het Streekmuseum in Tiel voor iedereen die op de Veluwe (en daarbuiten) verblijft een aanrader om te bezoeken. Dit museum opent op 24 februari a.s. een geheel nieuwe presentatie over de Fruitstad aan de Waal en haar icoon, Flipje.

Ontdek hoe de fruitteelt in de Betuwe zich heeft ontwikkeld tot een moderne industrie. De tentoonstelling belicht elk stadium: van teelt tot jam. Er zijn ook diverse interactieve elementen om de bezoekers een speelse ervaring te bezorgen. Zo kan de bezoeker het rijke verleden van Maatschappij De Betuwe op een participatieve en boeiende manier verkennen. Altijd al een bod willen uitbrengen op een veiling? Neem dan plaats in de veilingbankjes van Tiel en speel zelf het spel van vraag en aanbod. Gluur door de ramen van de fabriek en ontdek alle facetten van het jamproductieproces bij de legendarische Maatschappij De Betuwe. Een ontmoeting met Flipje kan natuurlijk niet ontbreken.

Flipje heeft een prominente plek in de Fruitstad presentatie, waarbij de bezoeker wordt meegenomen in de ontwikkeling van deze icoon door de jaren heen. Bezoekers kunnen plaatsnemen aan de Flipje Speeltafel en genieten van een verzameling van alle stripjes van Flipje. Blader door de avonturen en ontdek de geschiedenis van deze charmante fruitige held. Naast het lezen van stripjes biedt de speeltafel ook de mogelijkheid om de eerste Flipje-puzzel te leggen. En bekijk een heuse Flipje film in de flipposcoop. Of word een echte fruitbaas en trek zelf een Flipje-pak aan!

Flipje en Streekmuseum vind je op Plein 48 in Tiel. Meer info op: www.streekmuseumtiel.nl

Afbeelding
advertentie
Afbeelding
VELUWSE HANZESTORIES - EEN TIJDREIS OP DE FIETS EN TE VOET 22 mrt, 11:41
Afbeelding
Een BISONdere excursie 19 mrt, 10:08
Afbeelding
Stadswandeling Apeldoorn 19 mrt, 10:01
Afbeelding
Zandsculpturen Garderen brengt boeken tot leven 5 mrt, 12:06
advertentie
advertentie