Volop activiteit in de voorjaarsvakantie in Kasteel Doorwerth
Volop activiteit in de voorjaarsvakantie in Kasteel Doorwerth Doorwerth wiki

Volop activiteiten op Kasteel Doorwerth

Kastelen-en-landgoederen

DOORWERTH Tijdens de voorjaarsvakantie van zaterdag 19 februari tot zondag 6 maart biedt Kasteel Doorwerth een druk en gevarieerd programma van activiteiten voor jong en oud. Reden te over om een bezoek te brengen aan het kasteel. Wat kun je zoal verwachten ?

Natuurlijk kun je schaapjes gaan tellen bij het kasteel. In de boomgaard van het kasteel lopen altijd schaapjes. Ze grazen met hun tanden en houden het gras lekker kort! Maar niet alleen buiten, maar ook binnen zijn heel veel schaapjes verstopt. Voor de allerkleinsten een leuke speurtocht! “Op ontdekkingstocht”, “Speurtocht in het verleden” of “Ik zie-Ik zie” zijn kinderspeurtochten die het hele jaar beschikbaar zijn. Naast de reguliere toegang betaal je € 2,- per speurtocht. Deze kan vooraf gelijktijdig met de tickets besteld worden.

Toevallige ontmoetingen

Op  zondag 27 februari wordt de bezoeker verrast door de vroegere bewoners van het kasteel. Tijdens deze toevallige ontmoetingen kan men bijvoorbeeld de keukenmeiden uit de tijd van baron van Brakel wellicht weer aan ’t werk zien in de oude keuken. Misschien komt de bezoeker de baron zèlf tegen. Schellaert van Obbendorf, de man die het kasteel zó mooi maakte dat hij er zelf aan failliet ging, vertelt zijn verhaal in de ridderzaal. Maandag 28 februari is Kasteel Doorwerth extra geopend!

Kindertheater Professor Bombasticus

Op dinsdag 1 maart komt Professor Bombasticus met zijn Magisch Laboratorium van de Geschiedenis naar Kasteel Doorwerth. Hij maakt het publiek onzichtbaar en laat je door muren lopen. Met zijn poedertjes en sapjes maakt hij een toverdrank die jou doet veranderen in een monster en gelukkig verandert hij je ook weer terug! Ben jij erbij? Vooraf reserveren noodzakelijk, voor entree en tijden zie website.

Rondleiding Terug in de tijd

Op 3 maart stapt ridder van Doorenweerd samen met bezoekers terug in de tijd. Wandel met Hendrik van Doorenweerd, één van de eerste bewoners, door het kasteel en hoor hoe hij hier in de Middeleeuwen leefde. In de tijd van Hendrik van Doorenweerd was het kasteel nog geen mooie buitenplaats, maar een dikke woontoren die tegen de vijand verdedigd moest worden. Wie die vijand was… De verhalen van ridder Hendrik zijn geschikt voor bezoekers vanaf 4 jaar. Vooraf reserveren noodzakelijk, voor entree en tijden zie website.

Reserveren kijk op: www.glk.nl/landschappen-kastelen/activiteiten-excursies/?pagina=547&locatie=9

advertentie
advertentie
advertentie