Afbeelding

Boerendiploma

Dierentuinen-en-attracties

 NIJBROEK Help jij de boer(in) mee op de boerderij? En haal jij je boerendiploma? Beleef samen met de boerin de sfeer van het boerenleven. Help mee herten voeren, varkens borstelen, eieren rapen etc. I.v.m de groepsgrootte is van tevoren aanmelden een must.

Je dag begint met het boerenoverleg om daarna de boerin helpen met het verzorgen van de dieren. Je leert en ziet veel van de dieren en de natuur. Zo ontdek je bijv. dat kippen hun ei in een legnest leggen en niet zomaar ergens in het hok. Naast het voeren van de verschillende dieren (herten, varkens, alpaca’s), ga je de varkens borstelen, de pony borstelen, eieren rapen, konijnen knuffelen, de pauw bewonderen en nog veel meer. Aan het einde ontvang je een heus diploma, iets lekkers en iets leuks. Na het programma kan je samen met je begeleider nog blijven spelen op de boerderij of nog even bij de dieren gaan kijken. Bij het voeren help je mee met kleine kruiwagentjes, maar voor de grotere kids zijn er ook gewone grote.

Laat je door de weersvoorspelling niet tegenhouden. Bij regen staan de dieren lekker overdekt in de schuur, dus ook dan is dit een leuk uitje.
Tip: Wacht niet met bellen tot de dag zelf, grote kans dat er dan geen plekje meer vrij is en dat het de boerin niet meer lukt een extra tijdblok te regelen

Al een keer geweest? Geen probleem, je kan namelijk ook het ‘boerendiploma voor gevorderden‘, ‘voor experts‘, ‘toppers‘, of zelfs één voor ‘kanjers‘ halen. Hetzelfde basisprogramma maar dan aangevuld met iets extra’s. Het is altijd leuk om voor een volgend diploma terug te komen en ontdek dan dat op de boerderij geen maand hetzelfde is.

Meld je aan via 0571 - 29 19 96 of per mail en vermeld: het aantal personen (min. 1 volwassen begeleider verplicht), voornaam, leeftijd en diploma 1, 2, 3, 4 of 5.
Komen er veel aanmeldingen binnen dan worden extra tijden toegevoegd. Volg updates hierover op hun fb-pagina.

Waar: Recreatie- en Hertenboerderij De Weerd, Middendijk 22, 7397 NB Nijbroek
Wanneer: 8 en 26 april, 2, 4, 19 en 27 mei van 10.00 – 12.15 uur.

Kosten: Kind € 6,90, begeleider € 3,50.

Website: https://www.hertenboerderij.nl/activiteiten

advertentie
Afbeelding
Wandelen in het Paleispark 28 mrt., 13:59
Afbeelding
Lammetjesdag Schaapskooi Ermelo 21 mrt., 10:05
Afbeelding
Bijzondere tentoonstelling in Museum Lunteren 13 mrt., 12:05
Afbeelding
Feed & greet met de alpaca's 22 feb., 13:42