Paleis Het Loo
Paleis Het Loo Paleis Het Loo

Tuinen Paleis Het Loo weer open

Dierentuinen-en-attracties

APELDOORN Hoera, de tuinen zijn weer open! Wandel door de barokke paleistuin met prachtige symmetrische patronen, mythologische beelden en kleurige bloemen en planten. Luister in de weekenden bij de vertelpodia naar verhalen over de tuinen en stallen. En neem plaats op de terrassen, dat is ontspannen op royale afstand! Ook de Oranje-wandeling is weer geopend voor een wandelroute door een deel van het paleispark. Paleis Het Loo kijkt er naar uit iedereen weer te mogen ontvangen.

De paleistuinen staan weer vol met uitbundig bloeiende beplanting. Opvallende planten zijn Dahlia’s, siertabak, bananen en Canna-hybriden. Tot en met september staat er in de tuinen van Paleis Het Loo en op het Stallenplein een scala aan activiteiten voor jong en oud op het programma. Tijdens de weekenden is er vaak iets extra’s te doen en er zijn veel mooie evenementen gepland – uiteraard allemaal op royale afstand. In verband met corona-maatregelen kan het zijn dat activiteiten en evenementen niet of in aangepaste vorm plaatsvinden. Kijk daarom altijd voorafgaand aan het bezoek op paleishetloo.nl voor de actuele informatie. 

Stallenplein De koetshuizen zijn gesloten, maar de luiken zijn geopend om zo toch een kijkje naar binnen te nemen en de collectie te kunnen zien. Op het Stallenplein is het gezellige terras van de Prins Hendrik Garage vanaf 10 uur geopend. Hier is het heerlijk vertoeven onder het genot van een hapje en drankje van het vernieuwde PHG-menu. Reserveren is niet nodig, tafels worden aangewezen. In de paleistuin is het terras bij de Colonnades open. De kiosk is dagelijks geopend van 11.00-15.00 uur voor warme en koude versnaperingen.

Tickets online Entreetickets zijn online in de ticketshop te verkrijgen. De bezoekersparkeerplaats aan de Amersfoortseweg is vernieuwd. Parkeertickets zijn ook online te koop.

advertentie
advertentie
advertentie