Uitkijkplatform Valenberg
Uitkijkplatform Valenberg Wikicommons

Uitkijktorens in Ede

Dierentuinen-en-attracties

EDE Wist je dat er in de Edese natuur een aantal prachtige uitkijktorens te vinden is ? Op  Uitkijktorens in Ede | Bezoek Ede (bezoek-ede.nl) kun je deze vinden. Sommige uitkijktorens bieden rond schemering een kans om wild waar te nemen. Zo vind je je vlakbij de Mossel het uitkijkpunt Valenberg. Het uitkijkpunt ligt aan het fietspad in het noordwesten van het natuurgebied Planken Wambuis. Op een oriëntatietafel worden de diverse objecten aangegeven. Vlak voor de uitkijktoren Valenberg ligt een glooiend heidedal waar onder meer paarden, wilde zwijnen en reeën voorkomen. 

In de Beeldentuin – Kröller-Müller Museum (krollermuller.nl) vind je een heel bijzonder uitkijkpunt: Kijk Uit Attention. Het object is ontworpen als een ‘ongewone wandeling door het bos’. De wandeling bestaat uit een pad dat begint bij het beeld Gewei van John Raedecker en dat uitkomt bij een trap van 87 meter lang, die tot boven de bomen op de Franse berg reikt. Na 300 tredes sta je 52 meter hoog en heb je een prachtig uitzicht. Zodra de beeldentuin weer open gaat, is dit absoluut een aanrader om eens te gaan bekijken! 

Andere uitkijkpunten die niet onvermeld mogen blijven zijn uitkijktoren De Koepel en de Hessenhut in Lunteren en de uitkijktorens in Wekerom en het Binnenveld. Deze uitkiijkpunten maken onderdeel uit van verschillende wandel- en fietsroutes. Wil je naast uitkijktorens ook eens een bezoek brengen aan het Middelpunt van Nederland, het Wekeromse Zand of de Celtic Fields kijk dan dan eens op Wandelroute: Middelpunt van Nederland | Bezoek Ede (bezoek-ede.nl) 

advertentie
advertentie
advertentie