Afbeelding
'The weeping elephant" op de Veluwe

Bijzonder sculptuur in de Veluwse bossen

Exposities

Na 6 jaar is de ‘The Weeping Elephant’ weer thuis op de Veluwe en te zien op de Hoog Buurlose heide bij Staatsbosbeheer. ‘The Weeping Elephant’ is een sculptuur van een Afrikaanse olifant geïnspireerd door beukenbomen uit het bos. Het kunstwerk is gemaakt door Jantien Mook. De beukenstammen waarmee de ‘The Weeping Elephant’ is opgebouwd komen uit de bossen van Staatsbosbeheer op de Veluwe. Het is dan ook mooi om de komende maanden een thuis te bieden aan dit bijzondere kunstwerk.

‘The Weeping Elephant’ is op reis en verschijnt in verschillende steden om haar ode aan de wildernis te brengen. De olifant hoopt mensen te verrassen en ze stil te laten staan bij de invloed en de schoonheid van onze natuur. Helemaal nu de natuur op de Veluwe door verschillende oorzaken onder druk staat is het belangrijk om extra aandacht te vestigen op de schoonheid, kwetsbaarheid en belang van de natuur.

De olifant is gemaakt door Jantien Mook. Jantien is een Nederlands beeldend kunstenaar. Een belangrijk thema in haar werk is de schoonheid en de vitaliteit van de natuur. Mook wordt geïnspireerd door structuren, ritmes en patronen in de natuur. De afgelopen jaren maakte zij onder de noemer Ode aan de Wildernis meerdere grote kunstwerken.

‘The Weeping Elephant’ is tot nu toe tentoongesteld in Amsterdam, Rotterdam, Gent, Hamburg, Bremen, Castricum aan zee, Leiden, Haarlem, Mediapark en de Hoorneboegse Heide in Hilversum.

De komende maanden is het kunstwerk te zien op de Hoog Buurlose heide. Het kunstwerk is alleen te voet, te paard (knooppunt 52) of per fiets bereikbaar. U vindt het kunstwerk langs het fietspad van Hoenderloo naar Hoog Buurlo tussen knooppunt 44 en 15. De rode heidewandeling van Staatsbosbeheer komt ook langs de plek van het kunstwerk.

Door een bijdrage van o.a. Staatsbosbeheer, het WNF, IFAW, EZ, en Karakter Wijnimport kon Jantien Mook de sculptuur The Weeping Elephant in april-mei 2016 vervaardigen, in samenwerking met het Knutselparadijs.  

advertentie
advertentie
advertentie