Afbeelding
Expositie 'Fijn van draad' Museum Elburg

Expositie “Fijn van draad, op de huid geborduurde verhalen”

Exposities

ELBURG Museum Elburg is een bijzondere expositie rijker met de geborduurde verhalen van Daniella Hefter. Deze werken zijn te zien t/m 26 februari 2022.

Als kunstenaar laat Daniella zich leiden door de lijn. De ene keer is de lijn in inkt, de andere keer is het een streep, met fijn draad geborduurd. De textuur van de verschillende materialen waarderen en optimaal te benutten is voor haar essentieel in het werkproces. Het is prachtig hoe het gebruik van zijde, linnen, verf, draad, kralen, de mogelijkheid in expressie geven en mede om de aandacht die ze wil leggen op de zintuigelijke ervaringen. Als kijker zie je silhouetten, omlijningen van huid die wel of niet geaccentueerd zijn met delicate stoffen, glanzende draden en glimmende kralen.

De werken gaan in de kern over de schoonheid en kracht van vrouwelijkheid. Dat leidt de gedachten naar de nonnen, die vroeger leefden en werkten in het Agnietenklooster, waar nu Museum Elburg gevestigd is.

Met de werken wil Daniella de aandacht vestigen op de zintuigelijke ervaring en het voorstellende vermogen van de bezoeker.

Museum Elburg is een gebouw met herinneringen, met oude verhalen die tot de verbeelding spreken. Een plek, waar je de ervaringen van het verleden kunt voelen. Een passende omgeving voor deze bijzondere expositie.

Daniella Hefter is betrokken als docent en onderwijsontwerper bij verschillende kunstacademies. Ook werkt zij als ontwerper en adviseur voor musea, die innovatieve en interdisciplinaire kunsteducatie willen introduceren om zo een nieuw publiek aan te bespreken. Daarnaast is zij autonoom kunstenaar waarbij ze de grenzen opzoekt van wat er kan met stof.

Voor informatie over openingstijden en reserveringen kijk op www.museumelburg.nl

Wanneer: dinsdag t/m zaterdag, 11 - 17 uur; t/m 26 februari 2022 

Waar: Museum Elburg, Jufferenstraat 8

Entree: volw. € 7,--; t/m 12 gratis

Info: www.museumelburg.nl

advertentie
Afbeelding
De Veluwe komt op stoom 24 mrt, 15:15
Afbeelding
Een BISONdere excursie 19 mrt, 10:08
Afbeelding
Stadswandeling Apeldoorn 19 mrt, 10:01
Afbeelding
Zandsculpturen Garderen brengt boeken tot leven 5 mrt, 12:06
advertentie
advertentie