Afbeelding

Winterrondleidingen in Ede

Excursies

EDE Op zaterdag 23 december kun je mee op stadsrondleiding in het bruisende stadscentrum van Ede. Laat u verbazen door de verrassende verhalen van de gidsen van Stichting Recreatie Veluwe & Vallei (SRVV). De route voert langs gebouwen met hun eigen historie, de Trapakkers, oude stadsboerderijtjes en de Bospoort. De markante inwoners van Ede ontbreken uiteraard niet in deze rondleiding. Er wordt uitleg gegeven over het Mausoleum op de Paasberg: een grafmonument voor en herinnering aan het plaatselijk verzet uit de Tweede Wereldoorlog. Ook over de geschiedenis van de Oude Kerk wordt het nodige verteld. De moderne architectuur wordt zeker niet vergeten, net als het Kippenlijntje en het oudste restaurant van Ede, Buitenzorg. De start is bij Cultura, Molenstraat 45, Ede. Aanvang: 14 uur. Aanmelding: ter plaatse bij de gids. Prijs: € 5,-- p.p. en € 4,-- voor kinderen tot 12 jaar. Na afloop is er gelegenheid om voor eigen rekening een consumptie te gebruiken bij Cultura.  

En na de kerstdagen behoefte om even bij te komen van alle drukte ? Ga dan mee met de rondleiding op Landgoed Kernhem op woensdag 27 december. Maak kennis met de schoonheid en de historie van Landgoed Kernhem in Ede. De gidsen van Stichting Recreatie Veluwe & Vallei (SRVV) vertellen ui alles over het huis en zijn vroegere   bewoners, de functie van het landgoed door de eeuwen heen en de verschillende bebouwing, zoals de boerderij met de beroemde Remeker kaas, die op Kernhem zijn oorsprong heeft.  
De geschiedenis van het Landgoed Kernhem in Ede gaat ruim zeshonderd jaar terug in de tijd. De graven van Gelre bouwden hier een burcht. Het huidige Huis Kernhem dateert van 1803 en is gebouwd in de neoclassicistische stijl. In 1970 verkocht barones Bentinck het aan de gemeente Ede. De rondleiding voert voor een deel door het Edese Bos, de kruidentuin en het vleermuisreservaat. Op het erf van een boerderij wordt een blik geworpen op de oudste boom in de regio. Na afloop van de rondleiding is er gelegenheid om voor eigen rekening iets te nuttigen en na te praten in het pannenkoekenhuis Kernhem.De start is voor Huis Kernhem, Kernhemseweg 7 in Ede. Aanvang: 14.30 uur. Aanmelding: ter plaatse bij de gids. Prijs: € 5,-- p.p. en € 4,-- voor kinderen tot 12 jaar. Meer info op: www.rondleidingenede.nl.

advertentie
Afbeelding
Stadswandeling Elburg 5 feb, 15:09
Afbeelding
Klootschieten 29 jan, 12:45
Afbeelding
6e Midden Veluwe wandeltocht 2024 29 jan, 12:39
Jachthuis Sint Hubertus
Rondleiding Jachthuis Sint Hubertus 12 jan, 13:17
advertentie
advertentie