Afbeelding
Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Moeflonexcursie

Excursies

WANDEL- EN/OF FIETSEXCURSIES

OTTERLO De moeflon is in 1921 in Het Nationale Park De Hoge Veluwe geïntroduceerd en is inmiddels één van de iconen van het park, net als de witte fietsen en het Jachthuis Sint Hubertus. Tijdens deze fietsexcursie gaat u ontdekken wat de moeflon zo bijzonder maakt.

Om 16.00 uur wordt verzameld bij Theehuis de Kemperberg in het uiterste zuiden van het Park. Onder het genot van een kop koffie en iets lekkers vertelt de natuurgids over de moeflon, diens geschiedenis en essentiële rol in het natuurbeheer. Vervolgens stapt u op de fiets om op zoek te gaan naar sporen van de moeflon en diens leefomgeving beter te leren kennen. Misschien komt u ze onderweg tegen maar garanties zijn er nooit. Wat wel vast staat is dat u een mooie en leerzame fietstocht door het zuiden van het Park te wachten staat.

Voor deze excursie heeft u een fiets nodig. Hiervoor kunt u uiteraard uw eigen fiets meenemen maar ook de gratis te gebruiken Witte Fiets is hiervoor beschikbaar. Witte Fietsen vindt u bij ingang Schaarsbergen; vanaf daar tot Theehuis de Kemperberg is het ongeveer 10 minuten fietsen. 

Praktische informatie

Data: wo. 20 en wo. 27 oktober
Tijdstip: 16.00 tot 18.30 uur
Locatie: Theehuis de Kemperberg, op ongeveer een kilometer afstand vanaf ingang Schaarsbergen
Prijs: € 10,00 per persoon (inclusief warme drank en stuk taart, excl. entree Park)
Reserveren is verplicht via https://www.hogeveluwe.nl/nl/agenda

advertentie
Afbeelding
De Veluwe komt op stoom 24 mrt, 15:15
Afbeelding
Een BISONdere excursie 19 mrt, 10:08
Afbeelding
Stadswandeling Apeldoorn 19 mrt, 10:01
Afbeelding
Zandsculpturen Garderen brengt boeken tot leven 5 mrt, 12:06
advertentie
advertentie