Afbeelding
Hagedoorns Plaatse, Kerkepadwandeling zaterdag 11 september

Kerkepadwandeling in klederdracht

Excursies

EPE Eeuwenlang liep men vanuit de boerderij via de zogenoemde ‘kerkepaden ‘ (Papenwegen bijvoorbeeld, als men naar een Katholieke Kerk ging), naar de kerk. Soms mocht men alleen op die paden lopen, als men onderweg was naar de kerk, of als men in een kist gedragen werd naar de kerk. Verder was dat verboden.  

Men ging naar de kerk op zijn mooist gekleed: in de ‘zondagse kleren’. Ook de bewoners van Hagedoorns Plaatse liepen elke zondag zo naar de kerk.  Daarom worden deelnemers verzocht zoveel mogelijk in klederdracht mee te doen. Het museum beschikt over enige klederdracht kostuums, die eventueel beschikbaar zijn hiervoor. Reserveer op tijd, want er is niet heel veel materiaal dat uitgeleend kan worden.
Kinderen zijn ook van harte welkom. Er is voor kinderen ook wat klederdrachtkleding beschikbaar. De route wordt zoveel mogelijk lopend afgelegd in een rustig tempo. (40 min.). Mensen die slecht ter been zijn, krijgen midden in de groep wandelaars, alternatief vervoer tijdens deze wandeling. Mensen die slecht lopen en daarom liever te fiets gaan, sluiten zich halverwege aan op een aangewezen ontmoetingspunt.  

PPROGRAMMA ZATERDAG 11 SEPTEMBER
“10.30 Verzamelen bij het museum waar voor de deelnemers een kopje koffie/thee klaar staat
11.00 uur: Start alternatieve kerkepad.
11.45 uur: aankomst Grote Kerk
12.15 uur: belegde broodjes, koffie/thee
13.00 uur: terug naar huis of naar het museum. Of u blijft gezellig op de Culturele Pleinmarkt.

PENDELDIENST TAXI Tussen 13 en 14 uur rijdt er een pendeldienstbusje van Taxibedrijf Eper Taxi Centrale van de Grote Kerk Epe naar museum Hagedoorns Plaatse om u als deelnemer van deze Kerkepadwandeling, terug te brengen naar het museum. (Kosten € 2,50.)

OPGAVE Men kan zich opgeven i.v.m. het organiseren van lunch en vervoer tot 9 september a.s. via info@hagedoornsplaatse.nl, of 06 25205661.
Bijdrage deelname: € 7,00. Inclusief lunchpakket. Kinderen tot en met 10 jaar: de deelname gratis, kinderlunchpakket is € 4,00.

Veluws Museum Hagedoorns Plaatse bevindt zich aan de Ledderweg 11 in Epe. Meer info: www.hagedoornsplaatse.nl

advertentie
Afbeelding
De Veluwe komt op stoom 24 mrt, 15:15
Afbeelding
Een BISONdere excursie 19 mrt, 10:08
Afbeelding
Stadswandeling Apeldoorn 19 mrt, 10:01
Afbeelding
Zandsculpturen Garderen brengt boeken tot leven 5 mrt, 12:06
advertentie
advertentie