Afbeelding

Stadsrondleiding Ede op 17 februari

Excursies

EDE Kom ontdekken wat het bruisende stadscentrum van Ede zoal te bieden heeft. Laat u verbazen door de verrassende verhalen van de gidsen van Stichting Recreatie Veluwe & Vallei (SRVV) op een stadsrondleiding op zaterdag 17 februari. 

De route voert langs gebouwen met hun eigen historie, de Trapakkers, oude stadsboerderijtjes en de Bospoort. De markante inwoners van Ede ontbreken uiteraard niet in deze rondleiding. Er wordt uitleg gegeven over het Mausoleum op de Paasberg: een grafmonument voor en herinnering aan het plaatselijk verzet uit de Tweede Wereldoorlog. Ook over de geschiedenis van de Oude Kerk wordt het nodige verteld. De moderne architectuur wordt zeker niet vergeten, net als het Kippenlijntje en het oudste restaurant van Ede, Buitenzorg. 

De start is bij Cultura, Molenstraat 45, Ede. Aanvang: 14.00 uur. Aanmelding: ter plaatse bij de gids. Prijs: € 5,00 p.p. en € 4,00 voor kinderen tot 12 jaar. Na afloop is er gelegenheid om voor eigen rekening een consumptie te gebruiken bij Cultura. Zie ook www.rondleidingenede.nl. 

Wandeltochten

Ook trek in wandelen in de vrije natuur? Naast excursies in Ede organiseert SRVV de jaarlijkse Capitulatie Vrijheidstocht (11 mei), de Grebbe Vallei Wandeltocht (6 juli), de Paraglider Wandeltocht (3 augustus) en de Pegasus Wandeltocht (28 september). Per tocht genieten gemiddeld zo’n achthonderd deelnemers van de wandelingen. 

          

advertentie
Afbeelding
VELUWSE HANZESTORIES - EEN TIJDREIS OP DE FIETS EN TE VOET 22 mrt, 11:41
Afbeelding
Een BISONdere excursie 19 mrt, 10:08
Afbeelding
Stadswandeling Apeldoorn 19 mrt, 10:01
Afbeelding
Zandsculpturen Garderen brengt boeken tot leven 5 mrt, 12:06
advertentie
advertentie