Afbeelding

Dickens Fair Bennekom

Evenementen-en-activiteiten

BENNEKOM Stap in de wereld van Charles Dickens op één van de grootste Dickens Fairs van Nederland. Verleidelijke geuren en kleuren stromen de bezoeker tegemoet tijdens deze historische kerstmarkt. In het dorpshart staan er tientallen kramen met curiosa, kerstartikelen en lekkernijen. Koren en solisten vullen de straten en andere gelegenheden met een vreugdevolle kerstfeer. 

Levendige gesprekken van straatverkopers weerklinken en mengen met de carolers. Hartige hapjes, verleidelijke kramen overstromen met one-of-a-kind kerstcadeaus. Dat zijn zo wat kenmerken van de Dickens Fair Bennekom. Meer dan 25.000 bezoekers weten jaarlijks de weg te vinden naar dit bijzondere winterevenement. Al meer dan 15 jaar wordt jaarlijks in december het leukste tweedaagse festival van de regio georganiseerd, waarbij het centrum van Bennekom wordt omgetoverd in een kerstfair uit de tijd rond eind 19e eeuw en ontmoet wellicht Ebenezer Scroodge of één van de andere personages uit Dickens ‘A Christmas Carol’.

Houten kramen, kerstbomen en kaarslicht zorgen voor een sfeervolle ambiance. Naast de kramen met aan kerst gerelateerde koopwaar is er een levende kerststal, loopt de kerstman door het dorp en treden er - verspreid door het dorp -  ca veertig (!) koren en muziekgroepen op. U kunt deze beluisteren op drie locaties: bij de Grote Kerk, bij de Muziektent op het Van Slotenplein en bij de Plustent tegenover de supermarkt. De gezellige en sfeervolle muziek zorgt voor een uniek kerstgevoel. Op verschillende plaatsen in het dorp kunt u terecht voor een hapje en een drankje.

Bezoek deze sprookjesachtige wereld. De wereld van Charles Dickens.  

Wat:                Dickens Fair Bennekom
Waneer:        vr. 8 december. 14 - 21 uur; za. 9 december 10 - 16.30 uur
Waar:        dorpscentrum Bennekom
Info:        dickensfairbennekom.nl

advertentie
Afbeelding
Stadswandeling Elburg 5 feb, 15:09
Afbeelding
Klootschieten 29 jan, 12:45
Afbeelding
6e Midden Veluwe wandeltocht 2024 29 jan, 12:39
Jachthuis Sint Hubertus
Rondleiding Jachthuis Sint Hubertus 12 jan, 13:17
advertentie
advertentie