Afbeelding

Winter in de Vesting

Evenementen-en-activiteiten

ELBURG Winter in de Vesting is een sfeervol winterevenement in de vestingstad Elburg in de tijdgeest van het jaar 1900. De mooie oude Hanzestad dient als prachtig decor. Wanneer u door de straten en stegen loopt is er overal wel iets te zien of te beleven.

Het evenement wordt gemaakt door de bewoners en veel van hen zijn verkleed in de stijl van 1900. De ene in de meest prachtige Victoriaanse jurk, de ander als arme sloeber. Er is veel vertier zoals muziek, dans en theater. Ook aan de innerlijke mens wordt gedacht. Bij één van de vele vuurkorven kunt u zich opwarmen met een glühwein, chocolademelk of één van de vele andere heerlijkheden. Op de markt staan sfeervolle kramen. En natuurlijk zijn worden de kinderen niet vergeten.Laat ze zweven in de nostalgische zweefmolen of een rondje rijden in een echte stoomtrein.

Dit jaar zijn er tijdens Winter in de Vesting een aantal looproutes te volgen, wat het publiek langs alle mooie plekjes door de Vesting van Elburg leidt. Dit zijn de Walstratenroute, de Marktroute, de Stegenroute en de Vischmarktroute. De routes hebben ieder een eigen kleur, zodat u niets mist.  

Waan je zelf echt in een andere tijd. Het is ongetwijfeld het hoogtepunt van het jaar van Elburg. De bewoners van nodigen u dan ook van harte uit om alles mee te beleven. En, de entree is gratis!

Wat:        Winter in de Vesting
Wanneer: vr. 8 december, 16 - 22 uur; za. 9 december 12 - 20 uur
Info:        www.winterindevesting.nl
_____________________________

advertentie
advertentie
advertentie