Afbeelding

24 uur Hanze in Hattem

Evenementen-en-activiteiten

HATTEM Op 13 en 14 oktober vindt het evenement 24 uur Hanze plaats. Verken op een unieke manier de hotspots uit Hattem. Musea en monumenten openen hun deuren en organiseren allerlei activiteiten. 

Museumnacht
De Hattemse musea laten het publiek tot in de late uurtjes op een ongebruikelijke manier het museum beleven. Zo kun je genieten van een Museum Diner in het Voerman Museum, ga je op ontdekking met je zaklamp langs de Hanzesteden kalenderplaten van Anton Pieck en geniet je van een bijzondere voordracht van ‘Alle verhalen van 1001 Nacht’. In het Bakkerijmuseum kun je naar een avondvoorstelling, Hanzekogge scheepjes bakken of een speurtocht doen. Ook Windkorenmolen De Fortuin is tot laat te bezichtingen en van binnen en buiten mooi aangelicht. Naast de vaste musea ligt t/m 16 oktober Museumschip de Vlotburg aangemeerd. In dit drijvende pop-up museum ontdek je het Middeleeuwse leven.

Maar ook de sporadisch te bezichtigen Tichelovens in de uiterwaarden van de IJssel gaan open. En in de Luxury Room van Apart Hotel is er een interactieve vertelling. Op vrijdagavond kan jong en oud meewandelen met een spooktocht door de stad. Op zaterdag organiseert
Muziekvereniging Ontwaakt ‘KleurRIJK’ in de Andreaskerk: een muzikale beleving. In kerk de Open Poort vind op vrijdag het Hattemse korenfestival plaats.

Wanneer: vr. 13 en za. 14 oktober
Info:        www.visithattem.nl

advertentie
advertentie
advertentie