Afbeelding

Op 19 augustus naar Ermelo

Evenementen-en-activiteiten

ERMELO Op zaterdag 19 augustus is Ermelo ‘the place to be’. In het centrum vindt het mini-Shantykoren- festival plaats en aan de rand van het dorp tussen Horst en Ermelo wordt ‘t Oogstfeest Ermelo gevierd.

Oogtsfeest Ermelo
Het Oogstfeest Ermelo vindt plaats aan de Oude Nijkerkerweg 21 en is uniek door de variatie aan activiteiten. Er is een boerenmarkt met meer dan vijftig kramen. Ook worden er diverse oude ambachten gedemonstreerd. Van de oude ambachten is het dorsen van het graan - zowel met de hand als met met een oude dorsmachine - een hoogtepunt. Hou je van dieren dan kom je op het oogstfeest ook aan je trekken. Er zijn optredens van het Fries Paardenballet en er vindt een koeienkeuring plaats. Voor de kinderen zijn er spelmogelijkheden, waaronder een enorme zandhoop. Rond de middag vertrekken meer dan 100 oldtimer tractoren voor een optocht door het dorp en het buitengebied. Diverse live optredens van muzikanten en zangers vergroten de sfeer in de middag. Het volledige programma en de tijden zijn te vinden op www.oogstfeestermelo.nl.

Mini-shantykoren Festival
Shantykoor Ermeluiden uit Ermelo bestaat dit jaar 20 jaar. Dit wordt gevierd met verschillende activiteiten. Tussen 12 en 17 uur vormt het Pauwenplein het festivaldecor. Tijdens deze middag zullen drie verschillende Shantykoren optreden: Shantykoor Ermeluiden uit Ermelo, De Schuytenvaerders uit Tubbergen en de Vrouwen van Schippekee uit Barneveld. Aan het eind van de middag is er een gezamenlijk optreden van alle deelnemende koren.

Info: www.ermelobuitenleven.nl

advertentie
Afbeelding
Hanzespel Live 18 sep., 13:36
Afbeelding
RONDJE PONTJE ROCK 6 sep., 13:25
Afbeelding
Alles over wild in Planken Wambuis 5 sep., 15:40
Afbeelding
Verhaal van Gelderland 21 aug., 11:37