Afbeelding

ONTDEK GOEDE BLUES EN CAFÉS IN HEERDE TIJDENS HEAR THE BLUES

Evenementen-en-activiteiten

HEERDE Zaterdag 22 april 2023 veranderen 4 kroegen in het centrum van Heerde naar bluescafés tijdens Hear the Blues, een nieuw bluesfestival in Heerde. 

Hear the Blues op 4 plekken
Tijdens de eerste editie van Hear the Blues in 2022 speelde Leif de Leeuw met zijn band in Dorpshuis De Heerd. In 2023 worden vierhorecalocaties in het centrum aangedaan. Op elke locatie zal op de avond van Hear the Blues een bluesband te horen zijn. Met een strippenkaart kom je binnen en krijg je 4 keer een drankje. De cafés die mee doen zijn te vinden in het centrum van Heerde: Harrie’s bar (achter Wilma’s snackbar), ’t Station, De Spikke en De Rooster (ook wel bekend als Van Neck).

Firehouse Mama speelt in De Rooster, Dorpsstraat 33
Firehouse Mama bestaat uit een groep doorgewinterde muzikanten. De verschillende ervaringen zijn gebundeld tot een band met een veelzijdig, strak en ietwat eigenwijs repertoire. De voorkeur gaat uit naar sterke, mooie songs in het genre rock, roots & blues, waarbij een vleugje funk of soul alleen maar meer dan welkom is.

Duketown & Freddy spelen in Harrie’s Bar, Dorpsstraat 28 (achteringang)
Imco en Fred hebben een tijd terug gezworen om samen het akoestisch podiumleven aan te gaan. Waar Duketown Slim voorheen nog solo zijn akoestische streken tentoonspreidde, laat dit duo zich, met dubbele pret en kundigheid, onderdompelen in knusse blues, ragtime, folk, traditionals en singer songwriter werk.

Big Bo & his Voodoo Charm spelen in De Spikke, Stationsstraat 8
Een heerlijke elektrische Bo speelt dit keer niet in zijn eentje maar met niemand minder dan Fokke de Jong op drums. Fokke de Jong speelt bij Normaal, King of the World en de theater tour van Johan Derksens. Big Bo and his Voodoo Charm is een eclectische bluesband die de stijl en het geluid laat horen van vlak na de migratie uit de Mississippi Delta, toen de blues elektrisch werd. De “Big City Sound”, met stijlvarianten als Memphis swing, ronkende Chicago Blues, de bezwerende voodoo sound uit New Orleans en de mysterieuze Mississippi Hill Country Blues.

Highway Gang speelt in ’t Station, Stationsstraat 28
Blues kent veel stijlen. De band weet juist in de combinatie van al deze stijlen een mooi avondvullend programma op te stellen. In 3 uur wordt een breed publiek bediend. Voor de kenners, het gaat om swing blues, Chicago blues, Texas blues en Bluesrock wordt ook niet geschuwd. De band vindt het belangrijk het publiek te blijven boeien. Dit doen ze enerzijds door de instrumentkeuze, anderzijds door de variatie in de nummers en stijlen, waarin volop ruimte is voor solisten.

Informatie
De strippenkaarten kosten €15,-. De kaarten zijn te koop online op visitheerde.com/webshop en in april ook in de 4 cafés: De Rooster, Harrie’s bar, ’t Station en De Spikke. De avond start in elk café om 21:00 uur. Entree is alleen mogelijk met een strippenkaart of online kaart (Deze wordt bij de eerste locatie waar je komt omgewisseld voor een strippenkaart.  Per locatie ontvang je 1 gratis consumptie door je strippenkaart te tonen (alleen fris, bier en wijn).

Meer informatie:

www.facebook.com/Hear-The-Blues 

www.visitheerde.com

deblueskrant.nl

advertentie
advertentie
advertentie