Afbeelding

Kennedymars Klarenbeek en 6e Long Distance Walk

Evenementen-en-activiteiten

De Kennedymars, vernoemd naar de Amerikaanse oud president John F. Kennedy, is een wandeltocht van 80 kilometer die je binnen 20 uur dient te lopen. In Nederland worden op verschillende plekken en dagen Kennedymarsen georganiseerd, 17 en 18 maart organiseert SC Klarenbeek dit wandelspektakel.

Bij de vaste deelnemers staat Klarenbeek bekend om de bijzonder mooie routes met af en toe pittige stukjes. De wandelroutes die in het donker worden gelopen zijn over het algemeen over verharde wegen uitgezet, terwijl de routes overdag grotendeels over onverharde wegen en paden voeren waarbij ook van klompenpaden gebruik gemaakt wordt.

De Long Distance Walk (LDW) van 110 km start op vrijdagmiddag om 15.30 uur (de bus naar de startlocatie in Spankeren vertrekt 14.30 uur) en begint met een route van 30 km met daarin drie rustposten met de nodige versnaperingen. Na de 30 km staat er voor deze deelnemers een warme maaltijd klaar in het MFC.

Rond 22.00 uur start vrijdagavond de Kennedymars van 80 km. De LDW sluit hier weer bij aan. Ook zijn in de nacht de afstanden 60 km, 40 km en 20 km mogelijk, genaamd ‘de nacht van Klarenbeek’. De Kennedymars bestaat uit vier lussen van 20 km met elk zeker twee rustposten. Na elke 20 km kom je terug bij het MFC en kan je ook bij je eigen bagage om bijvoorbeeld kleding te verfrissen of even de benen te strekken in ‘de Brug’. Na de 2e lus staat voor de deelnemers van de nachttochten een ontbijt klaar in het MFC. 

Dat betekent dus voor elk wat wils. Voor de echte lange afstand lopers zijn er de mooie lange afstanden terwijl beginnende lopers zelf hun eigen afstand (10, 20, 30 en 40 km) kunnen uitkiezen. De routes voeren door de fantastische natuurgebieden en bijzondere bezienswaardigheden rondom Klarenbeek. 

Voor het deelnemen aan de Long Distance Walk en de Kennedymars is vooraf inschrijven verplicht, dit kan online tot zondag 12 maart 18.00 uur.

Inschrijven voor de dagtochten kan online tot vrijdag17 maart 21.00 uur of op de dag zelf op locatie.

Meer informatie over de organisatie, starttijden en prijzen lees je op https://www.scklarenbeek.nl/1018/kennedymars/ 

Alle tochten, met uitzondering van de Long Distance Walk, vertrekken vanaf het MFC Klarenbeek, Bosweg 12, 7382 CC Klarenbeek.

advertentie
Afbeelding
Wandelen in het Paleispark 28 mrt., 13:59
Afbeelding
Lammetjesdag Schaapskooi Ermelo 21 mrt., 10:05
Afbeelding
Bijzondere tentoonstelling in Museum Lunteren 13 mrt., 12:05
Afbeelding
Feed & greet met de alpaca's 22 feb., 13:42