Unieke stoomtreinritten over de zuid-Veluwe- (Foto Hanna van Eijsden)
Unieke stoomtreinritten over de zuid-Veluwe- (Foto Hanna van Eijsden) Hanna van Eijsden

Met de stoomtrein van Arnhem naar Ede

Evenementen-en-activiteiten

Op 17 en 18 december rijdt er een stoomtrein tussen station Arnhem Centraal en station Ede-Wageningen. Deze Christmas Express stoomtrein rijdt dit weekend zes keer per dag op en neer.  Dé kans voor jong en oud om het nostalgische kerstgevoel vanuit een comfortabel verwarmde stoomtrein te beleven. Wanneer de stoomtrein dampend en puffend met twee grote stoomlocomotieven klaarstaat langs het perron op het station van Arnhem Centraal, komen de witte stoompluimen al onder de historische rijtuigen vandaan. Deze worden nog ouderwets verwarmd met stoom uit de grote stoomlocomotief. De conducteurs in historische kledij staan al op u te wachten om te assisteren bij het instappen,   

Dan klinkt het vertreksein voor een winterse beleving zoals in vroegere dagen. . De locomotief en de rijtuigen (inclusief een restauratie rijtuig) hullen zich tijdens het vertrek in wolken van stoom. Terwijl de trein op snelheid komt kunt u genieten van het prachtige uitzicht tussen Arnhem en  het nieuw in aanbouw zijnde station van Ede-Wageningen. Onderweg klinkt keer op keer de stoomfluit wanneer de stoomtrein zich tussen de reguliere treinen manoevreert  Na een korte stop op Ede-Wageningen, zal de stoomtrein weer met een aardig gangetje terugrijden naar het station van Arnhem Centraal waar u weer uit kunt stappen.

Vertrektijden

De stoomtrein zal vanaf het NS-station Arnhem Centraal vertrekken van spoor 10, dit zal gebeuren op de volgende tijden:

  • 09:35
  • 10:35
  • 11:35
  • 14:35
  • 15:35
  • 16:35

The Christmas-Express rijdt van Arnhem Centraal naar het (vernieuwde) station Ede-Wageningen en na 48 minuten later bent u weer terug op het NS station Arnhem-Centraal.

Reserveren

Voor deze ritten zijn retourtickets verkrijgbaar (vooraf reserveren is van harte aanbevolen om teleurstellingen te voorkomen), één kaartje voor een volwassenen kost € 17,50 en kinderen van 4 t/m 11 jaar betalen € 9,50 (kinderen t/m 3 jaar reizen gratis mee op schoot). Op de VSM-website www.stoomtrein.org vindt u alle verdere informatie.

Stap in en reis mee

advertentie
Afbeelding
Woudenberg loopt verder uit na zwaarbevochten winst op CDW 3 minuten geleden
Afbeelding
Royal Light Festival in Apeldoorn 25 jan, 14:37
Afbeelding
De mooiste hardlooproute van Gelderland 13 jan, 11:34
Afbeelding
FERNAND LÉGER EN DE DAKEN VAN PARIJS 7 jan, 15:50
advertentie
advertentie