Afbeelding

Mini-stoomdag

Evenementen-en-activiteiten

NIJKERK/PUTTEN Op zaterdag 13 augustus vindt in de polder Arkemheen de mini-stoomdag plaats. Er staan meerdere stoommachines opgesteld rond het stoomgemaal Arkemheen. Er zijn verschillende demonstraties, zoals puin breken met een door stoom aangedreven puinbreker. Rondom het stoomgemaal staan er marktkramen waar modellen uitgestald staan waar de eigenaren u graag van alles over vertellen. De modeltreinen op de modelspoorbaan voor het stoomgemaal rijden deze dag onder stoom.

De stoomgemalen Arkemheen en het Putter Stoomgemaal aan de Arlersteeg werken samen, zodat u optimaal kan genieten van het historisch erfgoed in deze unieke polder. Zo rijd er een authentieke bus tussen de gemalen. Hierdoor kunt u beide gemalen bezoeken tijdens de gezamenlijke Ministoomdag. Aan de steiger van het stoomgemaal liggen dit jaar twee stoomsleepboten. De Johannes en de Adelaar. Hiermee kan een rondvaart gemaakt worden over het Nijkerkernauw.

De mini-stoomdag vindt plaats op zaterdag 13 augustus tussen 10:00 en 16:00 uur. Stoomgemaal Arkemheen vindt u aan de Zeedijk 6 in Nijkerk en het Putter Stoomgemaal staat aan de Arlersteeg 30/32 in Putten. De entree voor de mini-stoomdag bedraagt 6 euro voor volwassenen en voor kinderen t/m 14 jaar 3 euro.

Meer info: www.stoomgemaal-arkemheen.nl en www.putterstoomgemaal.nl

advertentie
advertentie
advertentie