Foto: Uit in Apeldoorn, Nic Limper
Foto: Uit in Apeldoorn, Nic Limper Nic Limper

Muziekzomer Gelderland

Evenementen-en-activiteiten

VELUWE Ooit gestart als het zomerpodium voor het Nationaal Jeugdorkest (NJO), is de Muziekzomer Gelderland uitgegroeid tot een groot, 17-daags festival met zo’n 80 voorstellingen, concerten en evenementen. Van vrijdag 29 juli t/m zondag 14 augustus 2022 ben je welkom op de mooiste locaties in Gelderland om te genieten van concerten en voorstellingen met muziek, theater, spektakel, dans, poëzie et cetera.

Parken, molens, café’s, boekhandels, kerken, tuinen en musea maken onderdeel uit van een programma waarin zowel de nieuwsgierige voor-het-eerst bezoekers van klassieke, wereld- of jazzmuziek als de ervaren liefhebbers aan hun trekken komen. Ga je voor een relaxte setting dan kun je je kleedje uitvouwen bij een van de openluchtconcerten. Wil je de premières en pareltjes uit het klassieke-muziekrepertoire niet missen dan kom je ook zeker aan je dosis zomerse inspiratie. 

Al deze programma’s worden uitgevoerd door de beste muzikale talenten van dit moment. De Muziekzomer Gelderland biedt orkesten, kamermuziek, kindervoorstellingen en programma’s met dans, theater en poëzie. Klassiek, jazz, improvisatie en nieuwe muziek staan, ook in mengvormen, centraal. Naast bekende klanken zijn er premières en nieuwe arrangementen te horen. Heel populair zijn de evenementen: fiets-, wandel- en ontdekkingstochten gecombineerd met (korte) concerten en voorstellingen. Ook staat er een familievoorstelling op het programma. 

Er wordt dit jaar onder andere opgetreden in de Ermelosche Schaapskooi, Kroondomein Het Loo, de Beekbergse Tuinen, Kasteel Cannenburch, het Kröller Müller Museum, Nationaal Park De Hoge Veluwe, Radio Kootwijk, Veluvine, Akoesticum, de Zwitsalfabriek, Tuin de Lage Oorsprong en wijngaard Gravendael.

Wat:        NJO Muziekzomer
Wanneer:        t/m 14 augustus
Info/reserveren: www.muziekzomer.nl

advertentie
advertentie
advertentie