Afbeelding

Oogstfeest

Evenementen-en-activiteiten

PUTTEN Op zaterdag 30 juli is er van alles te beleven op Museumboerderij de Mariahoeve in Putten. Zo worden er workshops ‘maaien met de zeis en met de zicht’ en ‘ouderwets oogsten’ gegeven en zijn er veel andere demonstraties te zien. Oude ambachten, klederdrachten en vele marktkramen, waar een diversiteit aan producten te vinden is, zullen op het het terrein van de Mariahoeve aanwezig zijn. Veluwe FM zal live verslag doen. En ook de Puttense Boerendansers ontbreken niet. Zij geven maar liefst twee optredens.

Er is Melkmoes volgens oud Veluws recept te koop, evenals zelf gemaakte boerenjongens. Natuurlijk zal de horeca goed vertegenwoordigd zijn. Er zijn broodjes hamburger en friet te koop en een ijsje mag bij warm weer natuurlijk ook niet ontbreken. Voor de kinderen is er een springkussen en zij kunnen zich laten schminken. Elk kwartier vindt er een rondleiding door het museum plaats onder leiding van een gids.

Hoogtepunt van deze dag zal dit jaar een heuse veiling zijn. Om 12.30 uur en om 14.30 uur zal ’t Erfhuus bij opbod oude en wat nieuwere spullen gaan verkopen. Voor meer informatie over de veiling mail naar info@mariahoeveputten.nl.. De dag begint om 10.00 uur met een officiële opening en duurt tot 16.00 uur. De entree is gratis, voor parkeren wordt er één euro gevraagd.

Museumboerderij de Mariahoeve vind je aan de Kiefveldersteeg 11 in Putten. Meer info op: www.mariahoeveputten.nl

advertentie
advertentie
advertentie