Afbeelding

Op Pad in Oene

Evenementen-en-activiteiten

OENE Op dinsdag 26 juli (én 2 augustus) doet Oene zijn naam ‘klompenmakersdorp’ eer aan. Grote, gele klompen markeren de toegangswegen naar het dorp. Op deze dagen vindt het jaarlijkse evenement ‘Op Pad in Oene’ plaats. De naam Oene is afgeleid van het oergermaanse ‘hûn’ , wat ‘moerassig’ betekent.; het ligt immers in de uiterwaarden.
Diverse deelnemers zetten tijdens Op Pad in Oene hun deuren open voor publiek. Bezoekers kunnen per fiets of met de auto een gratis route afleggen en zo genieten van een gevarieerd programma met kunst, cultuur, ambacht en lekker eten en drinken. Op een aantal locaties worden zowel binnen als buiten demonstraties en activiteiten aangeboden.

De alpaca’s van Atelier Ymkje kunnen bezocht worden. Je kunt de dieren bekijken en zien wat er van alpacawol gemaakt wordt. Er is een grote diversiteit aan deelnemers: natuurlijk kan de kerk (open vanaf 11 uur) bekeken worden, maar ook korenmolen Werklust en het Cultuur Historisch Museum Oene. Hoefsmederij Bronkhorst, de Aardbeientuin en een aantal kunstalteliers openen eveneens de deuren.

De route kan bij iedere deelnemer gestart worden. De deelnemende bedrijven zijn te herkennen aan de grote, gele klompen bij hun locaties. Flyers met deelnemers en een routekaart liggen klaar bij diverse recreatiebedrijven in de omgeving, VVV Epe en de deelnemers.  De toegang is beide dagen gratis.

Wat:         Op pad in Oene
Wanneer:        dinsdag 26 juli en 2 augutus, 10 - 17 uur
Info:        www.oene-info.nl

advertentie
advertentie
advertentie