Afbeelding
Theater op 't Zand

Theater in de Veluwse Sahara

Evenementen-en-activiteiten

KOOTWIJK Voor veel festivals geldt: hoe groter hoe beter. Maar niet voor Theater op ‘t Zand! Op zaterdag 16 juli 2022 wordt het Kootwijkerzand - de Sahara van de Veluwe - omgetoverd tot een kleurrijk, vrolijk, gezellig, knus en klein podium. Want hoewel het festival ieder jaar groeit, er zijn inmiddels acht podia, en steeds professioneler wordt in acts en activiteiten, blijft het tegelijkertijd dat kleine, oergezellige zanderige evenement dat het in het eerste begin was.  De mix met de overweldigende natuur van het Kootwijkerzand, heeft het festival de bijnaam ‘Oerol van het vasteland’ gegeven.

Theater op ’t Zand is een zomerse cocktail met een ongekend rijk palet aan smaken. Jouw smaak zit daar ongetwijfeld ook bij. Want op dit festival vind je toneel, dans, muziek, cabaret, variété, kunstinstallaties, acrobatiek, mime en cultuuruitingen waar zelfs nog geen naam voor bestaat. Kies maar uit! Vergaap je en passant ook aan alles wat zich niet aan een podium gebonden voelt maar gewoon los over het terrein rondloopt: hofdames in hoepelrokken, sneeuwwitte steltlopers, swingende sultans en nog veel meer, in een bonte stoet van paraderende paradijsvogels. Je kijkt je ogen uit … maar komt alsnog ogen te kort.

Het publiek is elk jaar weer een bijzondere mix van cultureel geëngageerde die hards en nieuwsgierige newcomers die nu pas goed met de wereld van kunst, cultuur en natuur kennismaken.  Het programma is zo samengesteld dat zowel jong als oud geboeid en betrokken blijft. Theater op ‘t Zand is er nadrukkelijk voor iedereen. Theater op ‘t Zand is gratis toegankelijk. En neem je kinderen gerust mee, want het is ‘kidsproof’.

Omdat het festival midden in de prachtige natuur plaatsvindt, is er beperkte parkeergelegenheid. Deze vindt u met name aan de Duinweg. Advies: kom op de fiets.

Wat:        Theater op ‘t Zand
Waar:        Kootwijkerzand
Wanneer:        zaterdag 16 juli, 13 - 21 uur
Info:        theateroptzand.nl

advertentie
advertentie
advertentie