Pinkstermarkt, Muziekfeest, Zeemanskorenfestival en nog veel meer culturele activiteiten in Elburg deze maand.
Pinkstermarkt, Muziekfeest, Zeemanskorenfestival en nog veel meer culturele activiteiten in Elburg deze maand. VVV Elburg

Elburg bruist

Evenementen-en-activiteiten

ELBURG Prachtig gelegen aan de Veluwse randmeren ligt het eeuwenoude Elburg. Eén van Nederlands meest bezienswaardige Hanzesteden. Vroeger een bedrijvig vissersstadje aan de Zuiderzee. Vandaag de dag een ultiem uitgangspunt voor toeristen en liefhebbers van cultuur en watersport. En dit voorjaar het decor van een aantal geweldige activiteiten:

Vestingval: 26 mei t/m 4 juni
Tien dagen lang hedendaagse kunst, muziek, dans en poëzie op dertig bijzondere plekken in deze Hanzestad.

Pinkstermarkt: 6 juni
Tiende editie van jaarlijkse Pinkstermarkt. Meer dan 150 kramen, kinderkleedjesmarkt en live muziek.

YES in the Garden 11 juni
Jaarlijks muziekfeest in de kloostertuin georganiseerd door de Lions Club Elburg-Oldebroek van 15 tot  19.30 uur met  opbrengst voor het goede doel.

Festival Klassiek Muziek: 16 t/m 18 juni
Op donderdag Wandelconcerten in de natuur, op Landgoed Zwaluwenburg, De Zwaluw en de a. Vogeltuinen, op vrijdag in de kapel en refter Museum Elburg en de Grote- of St. Nicolaaskerk en op zaterdag 360 Baroque in de Grote- of St. Nicolaaskerk. Telkens om 15 uur

Zeemanskorenfestival: 25 juni
Vanwege het 20-jarig bestaan van zeemanskoor Kop van ‘t Ende een jubileum-festival met meerdere koren die de thuishaven hebben aan de voormalige Zuiderzee/IJsselmeer. Van 12 tot 18 uur in de vesting en aan de haven.

Meer info op www.bezoek-elburg,nl én in de agenda van deze krant.

advertentie
advertentie
advertentie