Afbeelding
Hubertusrit met inzegening dieren

Sint Hubertus viering - zegening van paarden en honden

Evenementen-en-activiteiten

Zaterdag 6 november vind s’-ochtends de zogeheten Sint Hubertus viering en Sint Hubertusrit plaats. De viering is een oud Rooms Katholiek gebruik. Pastor Vroom van de RK kerk zal de inzegening voor zijn rekening nemen als onderdeel van een unieke herfstrit door de bossen, waaraan meer dan 100 ruiters en menners deelnemen. Allemaal in de stijl van de jacht en natuur.  De traditionele inzegening van paarden en hun berijders tijdens de Hubertusrit vindt dit jaar plaats bij de Ossenstal. De rust en inzegening worden opgeluisterd door Jachthoornblazers met mooie muziekstukken in een geheel passende omgeving. 

Bij de Ossenstal is tevens de rustplaats van de rit door de bossen. De deelnemers worden voorzien van een drankje en hapjes en voor de paarden is er een waar paardenbuffet. 

Voor het eerst kunnen ook honden uit Epe en omgeving de zegen van pastor Vroom ontvangen. Iedereen mag hiervoor met zijn hond naar de Ossenstal komen. Hierbij is het niet van belang welk geloof jezelf hebt of je hond heeft. Een mooie vorm van kerkelijke samenwerking dus. Wie met zijn hond naar de Ossenstal komt krijgt eveneens een stevige hondenmaaltijd.

Met de Hubertusrit deelt de Hippische Vereniging de prachtige omgeving van Epe waarin ze zich bevindt graag met paardenliefhebbers uit heel Nederland.  

Wanneer: zaterdag 6 november 11.00 - 12.00 uur
Info: www.hubertusrit.nl