Kinderkaravaan door de parken van Apeldoorn van 23 t/m 27 augustus
Kinderkaravaan door de parken van Apeldoorn van 23 t/m 27 augustus Bugesha Photograpy / Tehater Orpheus

Kindertheaterkaravaan door de parken

Evenementen-en-activiteiten

APELDOORN In de laatste week van de zomervakantie reist de KinderKaravaan met een theatervoorstelling door de parken van Apeldoorn. Vanaf maandag 23 tot en met vrijdag 27 augustus zijn er iedere dag twee vrij toegankelijke voorstellingen in één van de parken van Apeldoorn te zien. De voorstellingen starten om 13.00 uur en 15.00 uur, je bent een uur van te voren al welkom voor de “Boomtocht”. De voorstelling is geschikt voor alle kinderen in de basisschool leeftijd.

De voorstelling; Boom!
‘Boom!’ is een spannende meedoe- en ontdekkingstocht door de wereld van de bomen. Dans, acrobatiek, live muziek en onverwachte ontmoetingen nemen je mee op een wandeling vol fantasie en humor. Wie wil niet in bomen klimmen en genieten van het beste uitzicht bij een vogelconcert? Een boomhut bouwen waar je jouw diepste geheimen kunt bewaren? Genieten van een buik vol net geplukt fruit of een romantisch boom rendez-vous bij volle maan? Boom! is een interactieve dansvoorstelling voor de hele familie over verbinding en saamhorigheid, over respect en sterk staan bij tegenslag.

In Boom! nemen 3 dansers en een percussionist je mee op een interactieve wandeling door de (stads)natuur om je de wereld vanuit het perspectief van de boom te laten ervaren. Weet je trouwens dat bomen een eigen karakter hebben? En elkaar via de ‘wood wide web” op de hoogte houden van het laatste nieuws? Boom! laat zien dat je elkaar soms de ruimte moet geven ten koste van jezelf. Dat je geduld moet hebben om volledig tot bloei te komen. In de voorstelling ervaar je hoe je door samenwerking kunt overleven en sterker en mooier kunt worden. Boom! Een ode aan de natuur: weerbaar, standvastig en duurzaam!

Boomtocht
Een uur voorafgaand aan de voorstelling kunnen kinderen meedoen aan de Boomtocht, een speurtocht waarin je wordt uitgedaagd om op een nieuwe manier naar de bomen om je heen te kijken en alvast wat materiaal uit de natuur te verzamelen voor tijdens de voorstelling. Tijdens de Boomtocht en de voorstelling gaan de kinderen aan de slag met schatten uit de natuur. Als je het hebt mag je hiervoor de volgende spulletjes meenemen: Oud T-shirt  (dit wordt een tas voor de speurtocht)Eierdoosje voor 6 eitjes (dit wordt een schatkistje voor schatten die je onderweg vindt)Glazen (jam)potje (voor het maken van een terrarium)

Voor iedereen!
Met de kinderkaravaan brengt Orpheus theater naar alle Apeldoornse kinderen die in de laatste vakantie week niet op vakantie zijn. De voorstelling is voor iedereen, ook voor mensen met een beperking. Ben je van plan om te komen en heb jij of je kind een beperking? Dan is het prettig om vooraf even een mailtje te sturen naar marij.wools@orpheus.nl. Dan kan hiermee rekening worden gehouden en bijvoorbeeld een extra mooie route worden gemaakt voor iemand in een rolstoel, iemand die slecht ter been is of wat minder goed ziet of hoort.  

Meer info vind je op: https://www.orpheus.nl/voorstellingen/3365/Het_reizende_kindertheater_in_Apeldoorn/Kinderkaravaan

Locaties

Maandag 23 augustus in het Matenpark

- Bij de beelden van Ezels, net over het bruggetje voorbij de kinderboerderij

https://goo.gl/maps/ZQjhHbgBsQ6EjY4o6

Dinsdag 24 augustus in het Zuiderpark

- Achter Buurthuis de Maasstraat

https://goo.gl/maps/y5pU8d6oGQEdiUMR7

Woensdag 25 augustus in Berg & Bos

- In het Speelbos bij de Speelweide

https://goo.gl/maps/utmX6kiMthrWbC629

Donderdag 26 augustus in het Mheenpark

- Naast de grote speeltuin, achter de Mheenhal

https://goo.gl/maps/x4fkbpD1SiXGVoW76

Vrijdag 27 augustus in het Prinsenpark

- Het park dat grenst aan de Frisolaan

https://goo.gl/maps/DT7CZ5M6BdoivpCz5

advertentie
Afbeelding
De Veluwe komt op stoom 24 mrt, 15:15
Afbeelding
Een BISONdere excursie 19 mrt, 10:08
Afbeelding
Stadswandeling Apeldoorn 19 mrt, 10:01
Afbeelding
Zandsculpturen Garderen brengt boeken tot leven 5 mrt, 12:06
advertentie
advertentie