Afbeelding
Dag van het Kasteel.

2e Pinksterdag: Dag van het Kasteel

Evenementen-en-activiteiten

VELUWE  Op maandag 24 mei, 2e Pinksterdag is het de Dag van het Kasteel. Op Dag van het Kasteel staan kastelen en buitenplaatsen in de spotlight! Meer dan honderd kastelen en buitenplaatsen in Nederland nemen hieraan deel, waaronder een achttal op de Veluwe. Dit zijn De Cannenburch in Vaassen, De Vanenburg in Putten, Landgoed Matanze in Terwolde, Bronbeek in Arnhem, De Essenburch in Hierden  Kasteel en Park Rosendael in Rozendaal, Kasteel Middachten in  De Steeg en Kasteel Doorwerth in Doorwerth. Dit jaar staat de rol van water op Kastelen en Buitenplaatsen centraal.

Water is heel belangrijk voor kastelen en buitenplaatsen. De slotgracht zorgde voor verdediging en de rivier zorgde ervoor dat bewoners makkelijk en snel op hun buitenplaats konden komen vanuit de stad. Water voor de keuken werd soms ook uit de gracht gehaald. En de wc, die kwam weer in de gracht terecht. 

Veel kastelen en buitenplaatsen hebben prachtige tuinen en overbossen waar je heerlijk kunt wandelen. Dit jaar kun je op Dag van het Kasteel verschillende waterwandelingen volgen door de tuinen en parken van kastelen en buitenplaatsen. Al lopend kom je alles te weten over de rol die water speelt op deze locaties. Wil je weten waar je kunt wandelen? Bekijk het hier.

Tip: WATERWANDELING LANGS KASTEEL DE VANENBURG

Download de gratis Spacetime Layers app op je telefoon (beschikbaar in de App store en Google play store) en zoek op Dag van het Kasteel. Hier kun je o.a. de waterwandeling rondom kasteel de Vanenburg in Putten zien (3,9 km, 6 stoppunten, 50 minuten). De wandeling van Kasteel De Vanenburg, dat is gevestigd op een 17e-eeuwse landgoed, gaat door de natuurrijke omgeving van Putten. U wandelt onder andere langs de bosvijver, de oude Vanenburger Papiermolen, monument Sarah, langs de kassen en door de bomentuin op het landgoed..

Meer info over de Dag van het kasteel vind je op www.dagvanhetkasteel.nl

advertentie
Afbeelding
De Veluwe komt op stoom 24 mrt, 15:15
Afbeelding
Een BISONdere excursie 19 mrt, 10:08
Afbeelding
Stadswandeling Apeldoorn 19 mrt, 10:01
Afbeelding
Zandsculpturen Garderen brengt boeken tot leven 5 mrt, 12:06
advertentie
advertentie