Afbeelding

Hanzespel Live

braderien-en-markten

HATTEM Dit jaar is het Hanzejaar in de 9 Nederlandse Hanzesteden en wordt er extra betekenis gegeven aan 800 jaar Hanze gedachtengoed. Gisteren, vandaag en de toekomst: ze ontmoeten elkaar in de Hanzesteden. Kom op zaterdag 14 oktober ‘Handelaren van de Hanze’ spelen in Hattem! Deze dag is Hattem het decor voor het spel Handelaren van de Hanze. Gebaseerd op het bekende spel “Catan”, kun je vandaag komen handelen in Hanze goederen. Wie produceert de meeste producten en verdient de meeste Hattemse Knaken?

In de pittoreske binnenstad zul je bij de verschillende Nederlandse Hanzesteden grondstoffen moeten verzamelen om je eindproduct te maken. Handel slim in o.a. graan, klei en wol zodat je brood, bakstenen of kleding kunt produceren die je uiteindelijk kunt verkopen. Want wie de meeste producten verkoopt en dus de meeste Hattemse Knaken verdient, wint het spel. Maar pas op voor de zeerover, want die is uit op jouw buit!
Met Handelaren van de Hanze waan je je weer even in het Hattem van 1450, de bloeitijd van het Hanzeverbond. Het spel wordt gespeeld in de binnenstad van Hattem in teams van 4 à 5 personen. Het spel duurt ongeveer 2,5 uur en voor het winnende team ligt een mooie prijs klaar!

Wanneer: za. 14 okt, 14 uur
Tickets:        www.ticketkantoor.nl/shop/handelaren
Info:        www.visithattem.nl

advertentie
Afbeelding
Hanzespel Live 18 sep., 13:36
Afbeelding
RONDJE PONTJE ROCK 6 sep., 13:25
Afbeelding
Alles over wild in Planken Wambuis 5 sep., 15:40
Afbeelding
Verhaal van Gelderland 21 aug., 11:37