Afbeelding
Picasa

Aaltjesdagen Harderwijk

braderien-en-markten

HARDERWIJK De kleine Hanzestad Harderwijk werd al voor 1280 lid van de Hanze. Harderwijk was een actief Hanzelid. De stad nam deel aan oorlogen en acties tegen piraten. 

De handelsgeest van de Hanze zit diep geworteld in Harderwijk. De Aaltjesdagen is hier een goed voorbeeld van. Dit jaarlijks, meerdaagse festival in Harderwijk, dat sinds 1983 ieder tweede weekend van juni plaatsvindt, omvat naast een breed cultureel programma van oudsher een grote en populaire braderie. Het festival laat zien wat Harderwijk te bieden heeft op het gebied van toerisme, cultuur, historie en ontspanning en trekt jaarlijks ongeveer 50.000 bezoekers.

Als opening van het drukke toeristisch seizoen is er op vrijwel elke plek in de stad iets te beleven. Muziek, (water)sport, dans, braderie, oude ambachten, botters. Het programma verrast met daarin alle benodigde ingrediënten voor een flinke portie gezelligheid, geschikt voor elke leeftijd.  

Ook de kunstmarkt is inmiddels een blijvertje. Zowel op zaterdag als zondag wordt deze gehouden op de Vischmarkt. Hierdoor onstaat een looproute vanaf de boulevard, via de Vischmarkt, naar de rest van de festiviteiten. Verder is er veel livemuziek, workshops, demonstraties, bijzondere attracties en activiteiten op het water.
Aaltjesdagen is een van de grootste jaarlijks terugkerende festivals van de Veluwe! En met een historie die veertig jaar teguggaat het lansgtlopende.

Wat:        Aaltjesdagen
Wanneer: vr. 9, za. 10 en zo. 11 juni
Waar:        centrum Harderwijk & boulevard
Info:        www.aaltjesdagen.nl

advertentie
Afbeelding
Hanzespel Live 18 sep., 13:36
Afbeelding
RONDJE PONTJE ROCK 6 sep., 13:25
Afbeelding
Alles over wild in Planken Wambuis 5 sep., 15:40
Afbeelding
Verhaal van Gelderland 21 aug., 11:37