Hoog Soeren anno 1900, beschermd dorpsgezicht
Hoog Soeren anno 1900, beschermd dorpsgezicht Apeldoorns Gidsen Collectief

Hoog Soeren, beschermd dorpsgezicht

Steden-en-natuur

Deze zomer organiseert het Apeldoorns Gidsen Collectief elk weekend twee mooie interessante wandelingen. In het weekend van 21 en 22 augustus staan wandelingen in Hoog Soeren en op het Zwitsal-terrein in Apeldoorn op het programma. 

Zondag 22 augustus wordt er gewandeld in Hoog Soeren. Er wordt om 14 uur verzameld voor de witte NH kapel. Hoog Soeren was vroeger een dorp van schapenboeren en bosarbeiders, maar is nu een geliefd woonoord middenin het Kroondomein.  Hoog Soeren heeft ook met de geschiedenis van Paleis Het Loo te maken. De gids legt het uit en vertelt o.a. ook over het  Tonnetjesfeest en over holle wegen. Hoog Soeren heeft een beschermd dorpsgezicht en heeft een bijzondere sfeer, omdat het dorp nog uit meerdere onverharde wegen bestaat. Deze wandeling is daarom ook niet geschikt voor gebruikers van een rollator, rolstoel of scootmobiel. Stevige schoenen worden aanbevolen. 

Een dag eerder, op zaterdag 21 augustus kun je met een gids van het Apeldoorns gidsencollectief kennismaken met het fascinerende Zwitsalterrein. Op het Zwitsalterrein wordt het verhaal verteld van een ambitieuze apotheker, die zijn bedrijf liet uitgroeien tot wereldformaat. Inmiddels worden de kantoren, fabriekshallen en laboratoria gebruikt door diverse bedrijven en sportieve organisaties. Ook vinden er talloze evenementen plaats. Gestart wordt bij ingang Noord aan de Vlijtseweg egenover de Laan van Kerschoten. Aanvang 14 uur.

Het Apeldoorns Gidsencollectief wandelt met kleine groepen, waarbij uiteraard de richtlijnen van het RIVM in acht worden genomen. en we mijden de drukte. De wandeling van zaterdag 21 augustus is op het Zwitsal terrein.Startpunt: Vlijtseweg, ingang Noord, tegenover de Laan van Kerschoten.

 .Voor beide wandelingen geldt een deelnameprijs van € 5 Euro p.p., waarbij minimaal één dag vooraf gereserveerd moet worden via info@apeldoornsgidsencollectief.nl. Op de website www.apeldoornsgidsencollectief.nl is meer informatie te vinden over deze en andere wandelingen. 

advertentie
advertentie
advertentie