Kasteel Cannenburch in Vaassen
Kasteel Cannenburch in Vaassen GLK

Zeg je Vaassen, dan zeg je Kasteel Cannenburch

Steden-en-natuur

VAASSEN Het is één van de fraaiste kastelen van Nederland, Kasteel Cannenburch in het Veluwse dorpje Vaassen. De eerste vermelding dateert uit 1365. Sinds 1402 is het een leengoed van de Gelderse hertogen. In 1543 kocht de legendarische Gelderse veldheer Maarten van Rossum de restanten van het middeleeuwse kasteel. Hij bouwde een statig slot van drie verdiepingen. De naar voren springende ingangstoren werd van natuurstenen ornamenten voorzien. Hiermee kwam de renaissancestijl in Gelderland.
Water speelt een belangrijke rol bij dit slot. Kasteel Cannenburch is omringd door een uniek complex bekenstelsel. Uniek op de schijnbaar droge Veluwe. De vijvers en grachten van het kasteel werden en worden nog steeds gevoed door de beken. De Isendoorns, bezitters van Kasteel Cannenburch, waren eigenaar van de waterrechten, sprengen, beken en molenplaatsen in de wijde omgeving. Beleef een vorstelijke middag op het kasteel en ga op ontdekkingstocht door het fraaie kasteelpark. Voor kinderen is er een audiotour en app met wandelquiz.

Het kasteelpark is van zonsopkomst tot zonsondergang geopend en vrij toegankelijk voor wandelaars. Op www.cannenburch.glk.nl is een fraaie 55km lange fietstocht rondom Kasteel Cannenburch en de Kroon- domeinen te downloaden.

Wat: Kasteel Cannenburch
Waar: Maarten van Rossumplein 4
Wanneer: di. t/m zo. 11 - 16 uur (vakanties tot 17 uur)
Entree: volw. € 12,--; 4 t/m 18 € 5,--
Info: www.cannenburch.glk.nl

advertentie
Afbeelding
VELUWSE HANZESTORIES - EEN TIJDREIS OP DE FIETS EN TE VOET 22 mrt, 11:41
Afbeelding
Een BISONdere excursie 19 mrt, 10:08
Afbeelding
Stadswandeling Apeldoorn 19 mrt, 10:01
Afbeelding
Zandsculpturen Garderen brengt boeken tot leven 5 mrt, 12:06
advertentie
advertentie