Apeldoorn, 3–7-2022, Apeldoorn wk volleybal street art
Apeldoorn, 3–7-2022, Apeldoorn wk volleybal street art

Apeldoornse binnenstad kleurt oranje met World Street Paintingl

Exposities

APELDOORN Het World Street Painting festival is geopend in de binnenstad van Apeldoorn. Een festival dat in het teken staat van straatkunst, van kunstenaars uit de hele wereld. In de binnenstad zijn er 3D kunstwerken opgeleverd die tot en met zondag 30 oktober blijven liggen. Het World Street Painting is een officieel side-event van het WK Volleybal Vrouwen en heeft als thema ‘power’. Apeldoorn heeft de aftrap van het festival dat tevens plaats vindt in de WK speelsteden Rotterdam en Arnhem. 

Over World Street Painting

World Street Painting is een festival waarbij 3Dkunst centraal staat. In 3D Street Painting kan publiek plaatsnemen en onderdeel zijn van de illusie. Fotografie van mensen in verschillende poses in de kunstwerken zorgt voor interactie met de kunstvorm en voor verrassende plaatjes

De route van de kunstwerken in de binnenstad wordt door Centrum Management Apeldoorn aangevuld  met de ‘Painted Street Games’. “Dat het WK Volleybal Vrouwen naar Apeldoorn komt, willen we ook zichtbaar maken in de binnenstad. Deze zomer kleuren we oranje en we verbinden daarom de kunstwerken van World Street Painting letterlijk met leuke sport gerelateerde spellen op straat. Hierdoor kan je met de kinderen op een leuke en actieve manier je ronde maken door onze mooie binnenstad” aldus Centrummanager Marco Bod.

advertentie
Afbeelding
Een BISONdere excursie 19 mrt, 10:08
Afbeelding
Stadswandeling Apeldoorn 19 mrt, 10:01
Afbeelding
Zandsculpturen Garderen brengt boeken tot leven 5 mrt, 12:06
Afbeelding
Around the world met Barbie bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum 5 mrt, 11:54
advertentie
advertentie