Expositie grafisch beeldkunstenaar Fré Drost
Expositie grafisch beeldkunstenaar Fré Drost Noord-Veluws Museum

Grafische expositie Fré Drost in Noord-Veluws Museum

Exposities

NUNSPEET In de jaren dertig maakte Fré Drost carrière als reclameontwerper bij grote bedrijven zoals Joh. Enschede en Zonen en Unilever. Hij ontwierp affiches voor de Nederlandse Spoorwegen en bloembollenkwekers en ontwierp kalenders voor bedrijven als Werkspoor. De affiches zijn nog altijd geliefd bij verzamelaars. Het door Fré Drost ontworpen drukwerk is nu te zien in een kleine presentatie in het Noord-Veluws Museum te Nunspeet, omdat er een fraaie publicatie over deze markante graficus en kunstenaar van auteur Harry Tijssen is uitgebracht bij Van Spijk Art Books.

Na zijn overlijden op 80-jarige leeftijd in Vierhouten is zijn omvangrijke archief door zijn weduwe ondergebracht in de Stichting Vrienden van de kunstenaar Fré J. Drost. Het Noord-Veluws Museum te Nunspeet ontving een selectie kunstwerken als schenking. Als drievoudig eerbetoon is een museumzaal op de eerste verdieping van het Noord-Veluws Museum naar Fré Drost genoemd, waar tot en met 19 september 2021 een expositie van zijn werk wordt gehouden. Van auteur Harry Tijssen is bij Van Spijk Art Books een schitterend vormgegeven en rijk geïllustreerde uitgave verschenen. Het boek is de museumwinkel verkrijgbaar voor € 17,50.

Het Noord-Veluws Museum is vanaf 5 juni van dinsdag t/m zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur geopend.

Noord-Veluws Museum
Winckelweg 17 a
8071 DN NUNSPEET

Bezoek de website

advertentie
Afbeelding
Een BISONdere excursie 19 mrt, 10:08
Afbeelding
Stadswandeling Apeldoorn 19 mrt, 10:01
Afbeelding
Zandsculpturen Garderen brengt boeken tot leven 5 mrt, 12:06
Afbeelding
Around the world met Barbie bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum 5 mrt, 11:54
advertentie
advertentie