Activiteiten rondom 60 jaar Vogelbeschermingswacht
Activiteiten rondom 60 jaar Vogelbeschermingswacht Stoomgemaal Nijkerk

Lezing, excursie en open dag Vogelbeschermingswacht

Excursies

HARDERWIJK Op 17 november 2021 was het precies 60 jaar geleden dat de Vogelbeschermingswacht Noord-Veluwe in Harderwijk werd opgericht. Om dit jubileum luister bij te zetten worden er in de maand mei diverse activiteiten georganiseerd.

De vereniging werd in 1961 opgericht om zich actief in te zetten voor de bescherming van de (wilde) vogels en hun leefgebieden op de Noord-Veluwe. Tot op de dag van vandaag is dit nog altijd een belangrijk speerpunt van de vereniging. Daarnaast probeert zij mensen enthousiast te maken voor vogels en vogelbescherming door het organiseren van o.a. lezingen, excursies, inventarisaties en voorlichting.

Op dinsdag 3 mei wordt door natuurfotograaf Wim Weenink een lezing gegeven onder de titel ‘Vogels, je blijft er naar kijken’. Wim Weenink woont op de Noord-Veluwe en is een landelijk gerenommeerd natuurfotograaf, die met zijn kleurrijke en kunstzinnige foto’s een bijzondere kijk op vogels geeft. Op deze avond zal hij zijn mooiste beelden vertonen, gemaakt in het werkgebied van de Vogelbeschermingswacht. Daarbij laat hij ook zien op welke wijze de vogelbevolking in deze regio in de voorbije decennia veranderd is. De lezing begint om 20.00 uur en wordt gehouden in gebouw De Regenboog, Biezenplein 1 in Harderwijk. Deze avond is voor een ieder vrij toegankelijk.

Op woensdag 11 mei staat er een avondexcursie op het programma langs de Veluwemeerkust ter hoogte van Hierden. De Veluwerandmeren vormen met haar oeverzones een uniek vogelparadijs. Met name in het voorjaar is het daar een drukte van belang. Veel vogels maken dan van deze gebieden gebruik om er te broeden of voedsel te zoeken. Deze excursie wordt georganiseerd tijdens de Nationale Vogelweek, waarin mensen enthousiast gemaakt worden om naar vogels te kijken. Gidsen van de Vogelbeschermingswacht zullen deelnemers aan de excursie rondleiden door dit prachtige gebied. Aanmelding voor deze excursie kan via de landelijke website www.vogelweek.nl.

Op zaterdag 21 mei organiseert de Vogelbeschermingswacht in samenwerking met de natuurtuin Harderwijk een open dag in de natuurtuin Stadsweiden. Iedereen is van 11.00 uur tot 15.00 uur van harte welkom in de natuurtuin, waar verschillende groene organisaties uit de regio zich zullen presenteren. Daarnaast worden er enkele korte presentaties gegeven over bijvoorbeeld bijen, vleermuizen en nestkastbroeders. Ook worden er rondleidingen gehouden door de botanische inrichting van de tuin. Voor kinderen staan er leskisten klaar om iets te leren over visjes en kikkers in de vijver. Rond 14.30 wordt er een optreden gegeven door een muzikaal duo. Kortom, van alles te doen voor jong en oud. De natuurtuin is te vinden langs het Zeepad in Harderwijk, aan het einde van de weg Rietmeen.

Meer informatie over deze activiteiten is te vinden op de website van de Vogelbeschermingswacht Noord-Veluwe, www.vbwnoordveluwe.nl:

3 mei : https://www.vbwnoordveluwe.nl/events/jubileumlezing/

11 mei : https://www.vbwnoordveluwe.nl/events/excursie-langs-de-veluwemeerkust/

21 mei : https://www.vbwnoordveluwe.nl/events/natuurdag-in-natuurtuin-harderwijk/

advertentie
Afbeelding
De Veluwe komt op stoom 24 mrt, 15:15
Afbeelding
Een BISONdere excursie 19 mrt, 10:08
Afbeelding
Stadswandeling Apeldoorn 19 mrt, 10:01
Afbeelding
Zandsculpturen Garderen brengt boeken tot leven 5 mrt, 12:06
advertentie
advertentie