VSM Stoomtrein rijdt weer in de herfst (foto: Sven Scholten)
VSM Stoomtrein rijdt weer in de herfst (foto: Sven Scholten)

Stap in de stoomtrein

Evenementen-en-activiteiten

Mis de VSM Herfstvakantie stoomtrein niet!

In oktober is er voor jong en oud elke zondag nog een kans om met de VSM-stoomtrein een ritje te maken. Om 11:45u klinkt het vertreksein uit Apeldoorn en om 12:15u uit Beekbergen voor een reis naar Eerbeek en terug, over de Veluwe in herfsttooi. Met een rustig gangetje worden de stoomverwarmde rijtuigen door de statige stoomlocomotief getrokken over de meer dan 130 jaar oude Koningslijn. Als extraatje rijdt de VSM-stoomtrein in de herfstvakantie óók op dinsdag 25, woensdag 26 en donderdag 27 oktober volgens dezelfde dienstregeling.

SPECIAAL voor de kinderen “ben je verkleed als conducteur” dan mag je zelfs GRATIS MEE op de trein van dinsdag/woensdag/donderdag in de herfstvakantie (kinderconducteur setjes zijn, zo lang de voorraad strekt, verkrijgbaar in de souvenirswinkel in het stationsgebouw van Beekbergen)

Beleef het stoomdepot

Eenmaal terug in het nostalgische station van Beekbergen is nog veel meer te beleven: de stoomlocomotief wordt losgekoppeld en rijdt het imposante stoomdepot binnen. Daar worden de kolen- en watervoorraden bijgevuld en wordt de locomotief op de draaischijf gedraaid. Naast de vele locomotieven die buiten te bewonderen zijn, kan men ook een kijkje nemen in de locomotievenloods die normaal niet toegankelijk is.

Een gratis StoomCourant

Elk meereizend gezelschap ontvangt gratis een exemplaar van de interactieve StoomCourant! Een verrassende papieren krant, maar met een unieke, bijdetijdse inhoud. Door een bijbehorende app op uw telefoon te laden, komt de StoomCourant opeens tot leven. De vele afbeeldingen worden interactief en puzzels verschijnen.

Reserveren

Bij het vooraf online boeken van de treintickets profiteer je van een leuke korting! Vooraf reserveren op www.stoomtrein.org is van harte aanbevolen om teleurstellingen te voorkomen.

Stap in en reis mee!

advertentie
Afbeelding
De Veluwe komt op stoom 24 mrt, 15:15
Afbeelding
Een BISONdere excursie 19 mrt, 10:08
Afbeelding
Stadswandeling Apeldoorn 19 mrt, 10:01
Afbeelding
Zandsculpturen Garderen brengt boeken tot leven 5 mrt, 12:06
advertentie
advertentie