Afbeelding
SBB

Loop het Bosdierenpad op ‘t Leesten

Evenementen-en-activiteiten

UGCHELEN Komen de muren op je af? Dan wordt het tijd om naar buiten te gaan. Het Bosdierenpad van Staatsbosbeheer bij Ugchelen laat je de hele lockdown snel vergeten. De route gaat over het al langer bestaande Bosdierenpad, maar heeft een nieuw ‘Doe-boekje’ speciaal voor de winter. De route van ca. 1km is ook met aangelijnde honden te lopen, maar niet toegankelijk voor mensen met wandelwagens of rolstoelers vanwege het soms mulle zand. De speurtocht is geschikt voor gezinnen en iedereen die meer wil weten over wat dieren in de winter doen. Voor 2 euro haal je het Doe-boekje op bij het informatiecentrum in het Bospaviljoen van natuurgebied ‘t Leesten aan de Hoenderloseweg 191 in Ugchelen (aan de zuidkant van Apeldoorn).

Wat is nou het verschil tussen winterslaap en winterrust? Welke dieren gebruiken hun superpowers in de winter? En hoe komen een eekhoorn of een slang eigenlijk de winter door? Met deze speurtocht van Staatsbosbeheer over dieren in de winter kom je het allemaal te weten door middel van leuke opdrachtjes. Heb je het Bosdierenpad al vaker gelopen? Dan ken je de weg maar leer je weer allemaal andere dingen met dit nieuwe Doe boekje!

Het Bosdierenpad is - lockdown of geen lockdown - te lopen. Je haalt het boekje op bij de take-away van de horeca bij ‘t Leesten.

roodborstje


advertentie
Afbeelding
VELUWSE HANZESTORIES - EEN TIJDREIS OP DE FIETS EN TE VOET 22 mrt, 11:41
Afbeelding
Een BISONdere excursie 19 mrt, 10:08
Afbeelding
Stadswandeling Apeldoorn 19 mrt, 10:01
Afbeelding
Zandsculpturen Garderen brengt boeken tot leven 5 mrt, 12:06
advertentie
advertentie