Afbeelding
VVV Elburg

Botterdag & Open Monumentendag

Evenementen-en-activiteiten

ELBURG Op zaterdag 11 september is het landelijk Open Monumentendag. Een groot aantal monumenten en alle musea in Elburg zijn dan gratis of met korting te bezichtigen. Waaronder het Bottermuseum, Museum Elburg en het Orgelmuseum. In de stad zijn monumenten opengesteld, waaronder de Kazematten, Muurhuisje en het Oude Feithenhof met de profisorenkamer. De monumenten zijn te herkennen aan de Open Monumentendag vlaggen. Bij de opengestelde monumenten zijn vrijwilligers aanwezig om mensen op voldoende afstand te houden. Bij het VVV-kantoor aan de Jufferenstraat zijn plattegronden beschikbaar waarop alle opengestelde monumenten staan.

Botters
Op deze zaterdag staan monumenten centraal, maar varen op een botter kan die dag ook, maar dan met maximaal 6 personen en tegen een vergoeding.

Verder programma
De authentieke sfeer van het evenement komt verder tot uiting door een sfeervolle brocante markt langs de Beek, Ledige stede en Bloemstraat. In de Van Kinsbergenstraat staan oldtimers en accordeonist Jan Roelof Bathoorn zorgt voor nautische sferen in en rondom de vesting. Rond 17.00 uur sluit DJ Browbeat de dag muzikaal af met een show vanaf de Vischpoort. Kijk voor het volledige programma en de deelnemende monumenten op www.botterdagenelburg.nl

 

advertentie
Afbeelding
De Veluwe komt op stoom 24 mrt, 15:15
Afbeelding
Een BISONdere excursie 19 mrt, 10:08
Afbeelding
Stadswandeling Apeldoorn 19 mrt, 10:01
Afbeelding
Zandsculpturen Garderen brengt boeken tot leven 5 mrt, 12:06
advertentie
advertentie